Tallinnas algas lapsevanemate teavitamine elukohajärgsetest koolidest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tallinna haridusamet alustas 3. mail lapsevanemate teavitamist elukohajärgse kooli määramisest lastele, kes lähevad esimesse klassi tänavu 1. septembril 2016. Määratud koolikoht tuleb lapsevanematel kindlasti kinnitada.

eKooli kaudu taotluse saatnud lapsevanemad saavad ka teate eKoolis. Koolid saadavad lapsevanematele eKooli kaudu kutsed, misjärel saavad vanemad eKoolis lapse kooli tuleku kinnitada. eKoolis esitas taotluse 3536 lapsevanemat, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Pabertaotluse esitanud ja taotlust mitte esitanud vanemad saavad kirjaliku teate lapse rahvastikuregistrijärgsele aadressile. Kui lapsevanem ei ole eKooli kasutaja, tuleb tal koolikoha kinnitamiseks lapsele määratud kooliga ühendust võtta. Pabertaotluse esitas 275 vanemat, taotlust ei esitatud 209 lapse kohta.

Määratud koolikoha kinnitamine on väga oluline, sest vastuvõtmata koht muutub vabaks. Koolikohta saab lapsevanem kinnitada 10. juunini, peale seda täidetakse vabaks jäänud kohad kooli vastuvõtukorra alusel ja seda saavad taotleda kõik soovijad.

Elukohajärgsete kooli määramise aluseks on põhikooli- ja gümnaasiumiseadus, mille kohaselt arvestatakse kooli määramisel esmajärjekorras lapse rahvastikuregistrijärgse elukoha lähedust koolile ning õdede-vendade õppimist samas koolis. Võimalusel arvestatakse ka vanemate soove. Kui määratud kool lapsele ei sobi, on vanematel õigus valida mõni teine kool, kus on vabu kohti. Sel juhul tuleb kohataotlusega pöörduda otse kooli poole.

Koolikoht munitsipaalkooli määrati käesoleval aastal 4533 lapsele, sealhulgas 513 õpilast, kes asuvad õppima ülelinnalise komplekteerimisega koolides või klassides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles