Tallinnasse saabub hooaja esimene kruiisilaev (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev MSC Musica Veneetsias
Kruiisilaev MSC Musica Veneetsias Foto: SCANPIX

Tallinna Sadamas algab tänavune kruiisilaevade hooaeg, mille avab esimese laevana silduv Vanasadamas MSC Musica, mille pardal on 2650 reisijat, 

Täna saabuvaist kruiisireisijaist ligi pooled on pärit Saksamaalt, järgnevad Hispaania ja Itaalia kodakondsed, kokku on laeval reisijaid 52 erinevast riigist. Laev saabub Stockholmist  ja suundub Tallinnast edasi Peterburgi.

Järgmised kruiisilaevad saabuvad Eestisse juba 6. mail. 

10. oktoobrini kestva kruiisihooaja jooksul on Tallinnasse kokku oodata 275 kruiisilaevakülastust, mis toovad meie pealinnaga tutvuma ligi 460 000 inimest. Neist 11 laeva külastavad Tallinna esmakordselt.

Suurim sel aastal Tallinnas peatuv laev on 330 meetri pikkune «Regal Princess». Tihedaimad päevad tõotavad tulla 13. juunil ja 7. juulil, mil Tallinnas on korraga viis kruiisilaeva ja linna on oodata kuni 9000 kruiisireisijat.

Eelmisel aastal peatusid kruiisilaevad Tallinnas 280 korda, laevade pardal oli kokku 500 000 kruiisireisijat.

Reaalajas on võimalik nii  kruiisilaevade  kui ka liinilaevade saabumisi ja väljumisi jälgida mobiiliäpi «Laevad sadamas» vahendusel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles