Kohus mõistis poelt müra eest hüvitist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Tallinnas elavad Viktor ja Galina kaebasid kohtusse nende korteri kõrval asuva poe, nõudes kokku 260 000 krooni hüvitist, kohus mõistis poelt välja hüvitist siiski vaid 2408 krooni ulatuses.


Viktori ja Galina korteril on kauplusega ühine välissein, aknad asuvad samal poolel, kust kauplusesse tuuakse kaupa, kaubaautod tekitavad müra ja saastavad heitgaasidega õhku, kirjutab SL Õhtuleht.

Hagiavalduse kohaselt ei anna pidev müra ja vibratsioon võimalust puhata ja magada, mis omakorda mõjub halvasti hagejate ja nende laste tervisele.

Harju maakohus rahuldas hagi osaliselt ja mõistis ühe hageja kasuks välja 2408 krooni, teisele 25 000, kuid Viktor ja Galina ei leppinud tulemusega, kaevates edasi ringkonnakohtusse.

Tallinna ringkonnakohus tühistas aga maakohtu otsuse 25 000 krooni väljamõistmise osas ning riigikohus seda otsust ei tühistanud, muutes vaid osaliselt ringkonnakohtu otsuse põhjendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles