15. mail tehakse Tallinna autovaba peatänava peaproov

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee.
Pärnu maantee. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus võtab homme vastu korralduse, millega piiratakse 15. mail toimuva Tallinna päeva raames autoliiklust kesklinnas Pärnu maantee lõigul, mis jääb Vabaduse väljaku ja Viru ringi vahele.

Eesti Arhitektuurikeskus, Eesti Arhitektide Liit ja Tallinna linn kuulutasid välja ideekonkursi Tallinnale uue, 21. sajandisse kuuluva peatänava loomiseks Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. Peatänava ideevõistlus on esimeseks osaks Vanasadama ja kesklinna vahelise liikuvuskeskkonna arendamise projektist, mille lõppeesmärk on luua Tallinna südalinna inimkeskne ja kaasaegne linnaruum ning ühendada südalinna killustatud toimepiirkonnad tervikuks.

«Tallinna peatänava lahendus, mida ideekonkursil otsitakse, peab sobima nii vormilt kui sisult Tallinna kui võimaliku Euroopa rohelise pealinna konteksti. Ideelahenduselt oodatakse peatänava kogu pikkuses äratuntavat kujundust, mis toetaks piirkonna tänavaruumi elavdamist ja teenuste pakkumist. Peatänav peab olema linnaelanikule ja külastajale meeldivaks ajaviitmis- ja kokkusaamiskohaks,» kirjutas linnapea kohuseid täitev Taavi Aas eelnõu seletuskirjas.

Et tuua kavandatav esile, otsustab linnavalitsus koos asjaosalistega tutvustada peatänava ideed reaalses keskkonnas Pärnu maanteel, kus üks lõik suletakse autoliikluseks (v.a ühistransport), et tagada jalakäijate suurem ohutus vanalinna ja Tammsaare pargi vahel. Kavas on jalakäijate peatänava idee tutvustamine, räägitakse rohelise pealinna tegevustest, tutvustatakse Tammsaare pargi rekonstrueerimisega seonduvat ning oma panuse annavad sellesse ka jalgrattaentusiastid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles