Fotod: Nõmmele istutati sadakond tamme

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval pandi Hiiu jaama juures mulda kolm tamme, millega kokku on seal nüüd 98 puud.

Ühe tamme istutasid «Eesti Vabariik 100» tammepargi rajamise idee algataja Kadi Alatalu eestvedamisel Nõmme seltside esindajad, Teise pani Nõmme linnaosa poolt kasvama linnaosavanem Tiit Terik ning kolmanda Tallinna linna poolt abilinnapea Arvo Sarapuu.

Kahe aasta pärast saabuvaks Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ning Nõmmele linnaõiguste andmise 90. aastapäeva tähistamiseks istutati tänavu aprillis Nõmmele 98 tamme. 2017. ja 2018. aastal  pannakse kasvama kaks viimast puud sajast.

«Tamm on tugevuse ja kestvuse sümbol, mis sobib hästi nii Nõmme 90. aastapäeva kui Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva vääristamiseks. Tänan Tallinna keskkonnaameti tublisid inimesi, kes mõtlesid välja sisuka puude istutamise kontseptsiooni ja nägid vaeva uue kauni haljasala rajamisega. Edaspidi püüame ka teistes linnaosades valida puuliigi, millega kaunistada mõni allee või roheala,» lausus Sarapuu.

«Nõmme avalikus linnaruumis võib näha mitmeid elanike headest mõtetest alguse saanud objekte või tähiseid. Alles sel nädalal panime nimelised pingid Nõmme kunagistele linnapeadele. Kui veidi tagasi vaadata, siis viimastest aastatest võib veel näiteks tuua Nõmme rajaja Nikolai von Glehni kuju turu kõrval või kella Nõmme jaama perroonil,» lisas Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles