Hansalinn Tallinnale pühendatud kuld- ja hõbemündi kujundab Riho Luuse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Pank

Eesti Panga nõukogu kinnitas teisipäeval toimunud istungil hansalinn Tallinnale pühendatud meenemüntide kujunduskonkursi võidutöödeks Riho Luuse kujundatud kavandid.

Hansalinn Tallinnale pühendatud 8-eurose nimiväärtusega hõbedast meenemündil on kujutatud Tallinna siluetti, hansa koge ja Tallinna vapi kilpi. Võidutöö autor on Riho Luuse. Hõbemündi kujunduskonkursi teise koha pälvis Mall Nukke kavand ning kolmanda koha Tiiu Pirsko ja Mati Veermetsa kavand, teatas Eesti Panga pressiesindaja.

Hansalinn Tallinnale pühendatud 25-eurose nimiväärtusega kuldmündil on kujutatud Tallinna bareljeefi, laine-kala ornamenti ja Tallinna vapi kilpi. Võidutöö autor on samuti Riho Luuse. Kuldmündi kujunduskonkursi teise koha sai Liina Lõõbase ja Kristo Kooskora kavand ning kolmanda koha Mall Nukke kavand. 

Võidutööde autor Riho Luuse on disainer ja kujundaja, kes kujundas ka 2016. alguses emiteeritud Paul Keresele pühendatud 2-eurose mündi.

Meenemündid emiteerib Eesti Pank 2017. aasta esimeses kvartalis. Mõlema võidutöö eest makstakse pärast müntide emiteerimist auhinnatasu 2000 eurot. Mõlema kujunduskonkursi teise koha eest makstakse auhinnatasu 700 ja kolmanda koha eest 500 eurot. Mitme autori puhul läheb auhinnatasu jagamisele.

Kujunduskonkursile esitati kokku 72 kavandit, millest 38 tööd hõbemündi ja 33 kavandit kuldmündi kujunduskonkursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles