Tallinna suurõnnetuse kriminaalasi jõuab kohtusse

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu mais Tallinnas Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava ristmikul juhtunud 15 kannatanuga suuravarii kriminaalasi jõuab aasta hiljem kohtusse.

Eelmise aasta mais Tartu maantee alguses toimunud liiklusõnnetuse asjaolude välja selgitamiseks alustati kohe pärast juhtunut kriminaalmenetlust. Käesoleva aasta jaanuariks kogus politsei kõik vajalikud tõendid ja saatis kriminaalasja prokuratuuri.

Seejärel pidi prokurör otsustama, kas kriminaalasi jõuab kohtusse või menetlus lõpetatakse.

«Tänaseks on kohtueelne menetlus lõpule viidud. Toimikud on edastatud süüdistatava kaitsjale tutvumiseks ja asi jõuab maikuus kohtusse,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas Postimehele.

Kaitsjal on kriminaaltoimikuga aega tutvumiseks kümme päeva, seejärel saadab prokuratuur süüdistusakti kohtusse.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustati möödunud aasta kevadel kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 422 alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustus. Juhti võidakse karistada kuni viieaastase vangistusega.

Mullu septembris, seejärel, kui kõik tunnistajad ja kannatanud olid üle kuulatud, esitati liiklusõnnetuse põhjustamises kuriteokahtlustus BMW roolis olnud 22-aastasele Gregorile, kes sõitis punase tulega ristmikule ja kellel tuvastati ka alkoholijoove.

Kallas ütles, et prokuratuur ei ole BMW juhi suhtes tõkendite kohaldamist taotlenud. «Tõkendi kohaldamist on võimalik kohtult taotleda vaid juhul, kui on alust arvata, et isik võib jätkata kuritegude toimepanemist või hakata kõrvale hoidma menetlusest,» märkis ta.

16. mail juhtunud suurõnnetuses osales täpsustatud andmetel kokku 15 inimest ja kaks sõidukit. Sündmuskohalt toimetati haiglasse 13 inimest, üht vigastatut kontrolliti kohapeal ning üks pöördus hiljem ise haiglasse. Õnnetuses sai raskelt vigastada kolm täiskasvanut.

Videorekonstruktsioon. Eksperdid: kesklinna suuravarii põhjustanud BMW sõitis ligi 100 km/h

Mööda Tartu maanteed linnast väljuval suunal liikunud Gregori juhitud sõiduauto BMW põrkas kokku Lastekodu tänava poolt Fr. R. Kreutzwaldi tänavalt vasakpööret sooritanud sõiduautoga Mercedes-Benz, mida juhtis 42-aastane Eve.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles