Kohus ei tühistanud Taco Expressi alkoholimüügi piirangut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taco Express.
Taco Express. Foto: Õhtuleht

Halduskohus otsustas kolmapäeval, et Taco Express OÜ puhul on Tallinna linnavalitsuse korraldus piirata vanalinna baaride öist lahtioleku aega ja alkoholimüüki õiguspärane; kohus jättis Taco Express OÜ kaebuse rahuldamata ja linnavalitsuse korralduse kaebajat puudutavas osas jõusse.

«Asjas kogutud tõendid kinnitasid kohtus, et lisaks üldisemale häirivale olukorraga Suur-Karja tänaval põhjustavad probleeme isikud, keda on võimalik seostada Taco baariga,» ütles halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

«Kliendid ja muudest meelelahutuskohtadest saabuvad isikud, kes kogunevad veel avatud asutuse juures, kas toidu ja/või alkoholi ostmiseks või ka muidu suhtlemiseks. Tunnistajate ütlustest ja PPA esitatud videosalvestisest nähtuvalt jätkub Taco juures ka juba kaasa võetud või Tacost ostetud alkoholi tarbimine,» lisas Vilu.

«Seega kohus leidis, et vaidlusalune korraldus kaebajat puudutavas osas on õiguspärane ja selle tühistamiseks puudub alus. Seetõttu tuleb kaebus jätta rahuldamata,» rääkis Vilu.

Otsus on jõustumata ja sellele võib apellatsioonkaebuse esitada hiljemalt 27. mail 2016.

Senini on kohus jätnud rahuldamata Lab OÜ ja Acacia Trade OÜ ehk Labor baaride kaebuse ning Valli baari kaebuse, kuid samas rahuldas Dublineri pubi Kelleri omaniku M&A Pubid OÜ kaebuse Tallinna alkoholi müügipiirangutele.

Tallinna linnavalitsuse alkoholimüüki piiravas korralduses kohustati ettevõtteid lõpetama alkohoolsete jookide müük kella 00.00 – 05.00 ja puhkepäevale eelneval ööl kella 01.00 – 05.00. Ning samuti lõpetama toitlustamine ja meelelahutusprogrammi pakkumine kella 00.00 – 05.00 ja puhkepäevale eelneval ööl kella 02.00 – 05.00.

Samal teemal on esitanud oma kaebused kohtule ka Nimeta Management OÜ, St.Patrick's OÜ, Kanteron BVI OÜ ning Shotbar OÜ. Kaebajad soovisid kohtus nimetatud korraldust tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles