Kiirust ületanud Klandorf jäi politseile vahele (18)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf.
Kalle Klandorf. Foto: Sander Ilvest

Tallinna abilinnapea, keskerakondlane Kalle Klandorf tunnistas, et ületas täna Pirita teel lubatud sõidukiirust rohkem kui 20 km/h ja sai politseilt trahvi.

Klandorf selgitas, et pidi sõitma linnavalitsusest koju riideid vahetama, sest umbes tund enne linnavalitsuse pressikonverentsi plahvatas tema pintsaku taskus eile kingitud pastakas. «Pluusist ei jäänud midagi järele ja ülikonna pintsak on kahtlane, kas läheb puhtaks. Vähemalt nii öeldi mulle keemilises,» kirjutas ta Facebookis.

Klandorfi sõnul palus pressiesindaja, et ta vahetaks riided ja osaleks keskpäeval ikkagi linnavalitsuse pressikonverentsil. «Koduteel pidas politsei mind kinni, sest ületasin kiirust. Mõõdeti 74 pluss-miinus 3. Politsei küsis, et miks ma ületan. Näitasin neile oma pluusi ja pintsakut ning selgitasin, et pean pressikonverentsile jõudma,» kirjutas ta.

Klandorfi sõnul läks temaga vestelnud naispolitseinik seejärel politseiautosse uurima, kas tal on võimalik midagi peale karistamise teha. «Eks naised saavad paremini aru, et mees peab puhtalt telekaamerate ees riides olema. Ilmselt küsisid hallist Škodast järele, mis eemal seisis ja kiirust mõõtis. Sealt tuli arvatavalt korraldus trahvida ja naispolitseinik tuli kurvalt minu juurde tagasi ning palus politseiautosse tulla. Mul ei olnud veel lootus kadunud pressikale jõuda, aga siis hakati protokolli täitma ja minu lootus kustus,» kirjeldas ta.

Klandorf märkis, et ei õigusta oma tegevust. «Seda ei saa mõne teise juhtumiga võrrelda, aga kuna ma sageli kuulen, kuidas politsei ise kiidab ennast, kui inimlikud nad on, siis seekord trahvirahade sissenõudmise vajadus varjutas inimlikkuse. No mis teha, kõike ei saa ju õppida ka,» lisas ta.

Lubatud suurima sõidukiiruse ületamisel enam kui 20 km/h näeb liiklusseadus ette kuni 100 trahviühiku ehk 400 euro suuruse rahatrahvi või juhtimisõiguse äravõtmise kuni kuueks kuuks.

Klandorf on kiiruseületamisega vahele jäänud ka varem. 2014. aasta oktoobris sai ta trahvi Pirita teel, kui sõitis lubatust 17 km/h kiiremini, ning kolm aastat varem Peterburi teel, kui ületas lubatud kiirust 10 km/h.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles