Kohus andis Bermuda kolmnurga baaride öiste müügipiirangute osas õiguse Tallinna linnale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halduskohus tühistas Suur-Karja tänava kurikuulsast osast veidi eemal asuvatele The Dublinerile ja Bayern Böhmen Kellerile kehtestatud öise müügipiirangu.
Halduskohus tühistas Suur-Karja tänava kurikuulsast osast veidi eemal asuvatele The Dublinerile ja Bayern Böhmen Kellerile kehtestatud öise müügipiirangu. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna halduskohus otsustas täna, et Valli baari puhul on Tallinna linnavalitsuse korraldus piirata vanalinna baaride öist lahtioleku aega ja alkoholimüüki õiguspärane, halduskohtu eilse otsuse kohaselt tühistati aga linnavalitsuse korraldus The Dublineri ja Bayern Böhmen Kelleri osas (M&A Pubid OÜ).

Valli baari osas on tehtud politseile palju väljakutseid, need on puudutanud lärmi ja kaklusi. Valli baari kliendid on tarbinud sageli liigselt alkoholi ja politsei on korduvalt pidanud baari kliente koju või kainestusmajja toimetama. Kuna Valli baaris puudub suitsuruum, lubatakse suitsetajatel baarist alkoholiga maja ette minna, mis häirib majaelanike öörahu, leidis kohus.

«Kohus leidis, et Valli baari vahetuses läheduses toimuvad tegevused kahjustavad erinevaid isikuid ja ka avalikke huve. Vaieldamatult kahjustab Valli baari tegevus majaelanike huve – öörahu ja tervist,» teatas halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Ta lisas, et M&A Pubid OÜ suhtes oli haldusasjas esitatud tõenditest nähtuvalt esitatud oluliselt vähem pretensioone kui Valli baari suhtes. «Ka ei olnud linnavalitsuse korralduses Dublineri ja Bayern Kelleri puhul arvesse võetud nende geograafilist asukohta kesklinna ja vanalinna piiril. Dublineri ja Bayern Kelleri olukord erineb nende ettevõtjate olukorrast, kes tegutsevad Suur-Karja tänava kitsamas, vanalinna poolsemas osas. Kokkuvõtvalt leidis kohus, et linn on M&A Pubid OÜ suhtes jätnud arvestamata kaebajaga konkreetselt seonduvad olulised asjaolud ning õiguspärase kaalumise korral võinuks kaalutlusotsuse tulemus olla teistsugune,» selgitas Vilu.

M&A Pubid OÜ võib vaidlustada oma otsuse hiljemalt 25. mail 2016 ning OÜ Valli hiljemalt 26. mail 2016.

28. märtsil tegi halduskohus otsuse ka Lab OÜ ja Acacia Trade OÜ kaebuses (Labor baarid), jättes nende kaebuse rahuldamata. Selle otsuse võib vaidlustada hiljemalt 27. aprillil 2016, tänase seisuga ei ole kohtule apellatsiooni laekunud.

Linnavalitsuse 21. oktoobri 2015 korraldusega kohustati üheksat vanalinna baari lõpetama alkohoolse joogi müük kellaaegadel 00.00 - 05.00 ja puhkepäevale eelneval ööl kellaaegadel 01.00 - 05.00. Samuti piirama toitlustamise ja meelelahutusprogrammi pakkumist kellaaegadel 00.00 - 05.00 ja puhkepäevale eelneval ööl kellaaegadel 02.00 - 05.00 eesmärgiga tagada Tallinnas Suur-Karja, Vana-Posti ja Müürivahe tänavate piirkonnas avalik kord.

Samal teemal on kohtule esitanud kaebused ka Taco Express OÜ, Shotbar OÜ ning Nimeta Management OÜ, St.Patrick’s OÜ ja Kanteron BVI OÜ (Route 13). Otsused eelnimetatud kaebuste osas tehakse käesoleval nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles