Sotsid: Erki Nool peab revideerima Tallinna TV tegevust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool.
Erki Nool. Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatidest Tallinna linnavolinikud soovivad, et Keskerakonna häältega revisjonikomisjoni esimeheks valitud Erki Nool revideeriks Tallinna TV rahaasju.

Eelkõige vajab sotside hinnangul uurimist Tallinna TV eetrisse jõudnud telelavastus «Savisaare protsess», mille keskmes on korruptsioonikahtluse tõttu ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea kohtuprotsess.

Linnavolikogu sotsiaaldemokraatide esimehe Anto Liivati sõnul on «Savisaare protsessi» näol tegemist Keskerakonna sisemise võimuvõitluse järjekordse etapiga. «Kuigi keegi ei arva tõsimeeli, justkui mõjutaks film laiema avalikkuse hoiakuid Edgar Savisaare suhtes, loodetakse sellega siiski avaldada mõju Keskerakonna liikmetele, kelle toetus kipub altkäemaksukahtlustusega ametist kõrvaldatud Savisaarel iga päevaga üha enam käest kaduma,» ütles Liivat.

«Tallinna linn ei ole siiani avalikustanud, kui palju maksumaksjate raha teleseriaali tootmiseks kulutati. Linna raha eest Savisaarest propagandafilmi tellinud, kuid samas partei sisetüli lepitajateks pürgivate abilinnapeade poolt on selline käitumine omakasupüüdlik ja näotu nii avalikkuse kui ka erakonnakaaslaste suhtes,» lisas ta.

Linnavolikogu revisjonikomisjoni endise juhi Hanno Matto sõnul tuleks revisjonikomisjoni esimehel Erki Noolel algatada koheselt Tallinna TV revideerimine. «Revisjonikomisjoni esimehena oleks tänases olukorras iseenesestmõistetav, et Nool algatab kontrolli Tallinna maksumaksja raha eest toodetava seriaali «Savisaare protsess» tootmise ja edastamisega seotud kulude väljaselgitamiseks,» ütles ta.

Matto sõnul on lubamatu, et Tallinna TV juhataja Toomas Lepp, kellel ka endal on Tallinna TV-ga sõlmitud produktsioonileping, on asunud varjama maksumaksja raha kasutamist linnale kuuluvas sihtasutuses. «Tallinna TV pole paljude saadete või seriaalide toomiseks kuulutanud välja riigihankeid, vaid sõlminud valitud partneritega suuri ja üldiseid lepinguid ning esitanud nende tehtut omatoodanguna. Samuti läheks igas normaalses organisatsioonis, kus juhataja iseendalt midagi tellib, koheselt käima korruptsioonialarm. TTV puhul on nõukogu aga andnud juhatuse esimehele Lepale õiguse iseendaga äri ajada,» kirjeldas Matto Tallinna TVga seotud asjaolusid.

Sotsiaaldemokraadid esitasid Tallinna abilinnapeale Taavi Aasale arupärimise, millega tahetakse teada, kui palju läks maksma seriaali «Savisaare protsess» tootmine ning kui suurt töötasu maksti seriaali osatäitjatele, sealhulgas Edgar Savisaarele. Samal teemal esitati teabenõue sihtasutusele Tallinna Televisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles