Tallinna loomaaed vaevleb rahahädas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Loomaaed.
Tallinna Loomaaed. Foto: Liis Treimann

Rahahädas vaevlev Tallinna loomaaed kardab, et ka tänavu tuleb töötajatel käia tööl osalise tööajaga, mis tähendab ühtlasi ka viiendiku võrra väiksemat palka.

Loomaia direktor Mati Kaal ütles, et puudu jääb 424 000 euro ehk 6,63 miljonit krooni ning ehkki linn annab lisaeelarvest vahendeid juurde, ei kaeta siiski kõiki kulutusi, vahendab ERR Uudised.

Mullu, kui loomaaia eelarve vähenes viiendiku võrra, pidid selle 200 töötajat neli kuud aastas osalise tööajaga töötama ning said ka sellevõrra vähem palka, töötasud algavad loomaaias aga tagasihoidlikust 320 eurost ehk 5000 kroonist kuus.

«Isegi hoolimata sellest, et me neli kuud lühendatud ajaga töötasime, jäi ikkagi kolm miljonit puudu loomade toitmiseks ja kütmiseks ja muuks niisuguseks, aga õnneks me saime novembris lisaeelarvega selle kolm miljonit juurde – hing jäi sisse,» ütles Kaal, kes plaanib linnavalitsuselt seekord 3,4 miljonit eurot juurde küsida.

Abilinnapea Yana Toom kinnitas, et loomaaed saab vajaliku lisaraha igal juhul: «Kui vajavad kolm, siis saavad ka kolm miljonit kindlasti,» lubas ta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles