Põhja-Tallinna äripindade omanikud keelduvad süstlavahetuspunktile ruume rentimast

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud süstlad Erika tänava süstlavahetuspunktis.
Kasutatud süstlad Erika tänava süstlavahetuspunktis. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul saavad Erika tänava süstlavahetuspunktile uusi ruume otsiva Põhja-Tallinna linnaosa valitsuse töötajad ärikinnisvara omanikelt järjest eitavaid vastuseid.

Seetõttu kutsub linnaosavanem ettevõtjaid üles mõtlema ka kogukonna huvide peale. Põhja-Tallinna linnaosavalitsus on kaardistanud süstlavahetuspunktile sobivaid ruume, milledest osa kuulub erasektorile ning võtnud ühendust äripindade omanikega, kes aga on keeldunud ruume üürimast nii pea, kui saavad teada, et tegemist on süstlavahetuspunktiga.

«Mitte keegi ei unista, et see punkt tuleks nende kõrvalmajja või -tänavasse ning inimlikult võib sellest aru saada. Kuid tahan veel kord rõhutada, et seda süstlavahetuspunkti on vaja kõigile meie linnaosa elanikele, eriti neile, kellel on väikesed lapsed,» ütles Kaljulaid.

Tema sõnul vahetatakse Erika tänava süstlavahetuspunktis aastas ca 200 tuhat kasutatud süstalt. Kui süstlavahetuspunkt lihtsalt kinni panna, siis jõuavad need verised süstlad linnaosa tänavatele, parkidesse, haljasaladele ja laste mänguväljakutele, kus nad on ohuks kõigile, eeskätt aga pisikestele põhja-tallinlasele.

«85 päeva pärast süstlavahetuspunkti Erika tänaval enam ei ole. Uue koha leiame igal juhul. Eraomanikud, kellele kuulub ärikinnisvara võiksid samuti mõelda kogukonna huvidele. Kutsun kõiki, kes oleksid nõus sobivaid ruume süstlavahetuspunkti jaoks üürima minuga ühendust võtma,» sõnas Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles