Keskerakond pani volikogu revisjonikomisjoni juhtima Erki Noole (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool.
Erki Nool. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimeheks valiti täna IRLi fraktsiooni liige Erki Nool, kelle kandidatuuri seadis millegipärast üles keskerakondlane Lauri Laats.

Anto Liivat esitas SDE fraktsiooni nimel revisjonikomisjoni esimehe kandidaadiks alles eelmisel istungil sellest ametist tagandatud Hanno Matto. Rohkem ettepanekuid saalist ei tulnud.

Selle peale leidis volikogu esimees Kalev Kallo oma laualt Erki Noole avalduse. «See avaldus on küll esitatud volikogu aseesimehele Lauri Laatsile 21. aprillil ja kõlab järgmiselt: «Olen nõus kandideerima Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimehe ja liikme kohale. Allkiri: Erki Nool, Tallinna linnavolikogu liige.»

«Kas seda avaldust võib võtta kui enda kandidatuuri ülesseadmist?» küsis Kallo.

«Kahjuks kandidaat ei saa ise istungil viibida, sest ta on välismaal lähetuses. Aga mulle tuli tema avaldus, kus ta oli nõus kandideerima volikogu revisjonikomisjoni esimehe kohale. Ja kui tõesti selline küsimus mõnede volinike poolt tuleb, et kes teda esitab, no eks ma siis ise esitan vastavalt Noole avaldusele,» ütles Laats.

Selle peale pandi küsimus hääletusele. «Hanno Matto 13 häält, Erki Nool 38 häält, seega osutus revisjonikomisjoni esimeheks valituks Erki Nool,» kuulutas Kallo.

«Keskerakond näitab sellega, et on hakatud üle ostma opositsioonisaadikuid. Erki Nool on opositsiooniga hüvasti jätnud. Võime ainult ennustada, kes on järgmine,»  sõnas Reformierakonna fraktsiooni esimees Ants Leemets. 

«Volikogus absoluutset häälteenamust omav keskfraktsioon valis Erki Noole näol revisjonikomisjonile mugavusesimehe,» ütles eelmisel istungil Keskerakonna häältega revisjonikomisjoni esimehe ametist tagandatud Matto. 

«Vaatamata asjaolule, et Erki Nool valiti ametisse Keskfraktsiooni häältega, loodan et uue esimehena viib ta lõpuni Ühistupanga Asutamise Sihtasutuse revisjoni, mida Keskerakond on seni keeldunud menetlemast,» sõnas Matto. «Avaldan ka lootust, et peagi tuleb Erki Nool linnavolikogu ette eelnõuga muuta revisjonikomisjoni koosseisu selliselt, et revisjonikomisjonis oleks tagatud Keskerakonna ja opositsioonierakondade poolt nimetatud liikmete võrdväärne esindatus. Teiseks peaks parteitu Erki Nool kindlustama komisjoni tööks vajalikud eelarvevahendid, et kaasata revisjonide läbiviimisse sõltumatuid eksperte ja audiitoreid.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles