Tulekahjuohvri ema: naaber oleks saanud lapsed päästa (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme hukkunuga tulekahju Tallinnas Linnamäe teel.
Kolme hukkunuga tulekahju Tallinnas Linnamäe teel. Foto: Põhja päästekeskus

Lasnamäel pühapäeval tulekahjus hukkunud kaks last pääsesid põlevast korterist välja vahekoridori, kuid ei pääsenud lukustatud uksest välja, hukkunud mehe ema sõnul oleks naaber saanud lapsed päästa.

Tulekahjus hukkunud Maksimi ema Valentina sõnul selgitas naaberkorteris elav eakas naine talle, et ei olnud olukorra tõsidusest teadlik ja julgenud ust avalda, kuna kartis purjus huligaane.

Valentina sõnul oleks võib-olla õnnestunud tulekahjuohvrite elu päästa, kui temaga oleks varem ühendust võetud. Kõrvalmajas elav naine rääkis, et ta oleks saanud tulla mõne minutiga sündmuskohale ja avalda vahekoridori ukse võtmega väljastpoolt.

Naise sõnul teatati temale juhtunust kella 10 paiku hommikul, kui oli juba ammu liiga hilja midagi ette võtta. Häirekeskus sai väljakutse tulekahjule kell 7.47.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs ütles Postimehele, et päästjad üritasid tulekahjule jõudes kõigepealt siseneda korterisse ukse kaudu. «Vahekoridori ehk tamburi ette oli pandud väga korralik rauduks, mida päästjatel ei õnnestunud avada, seetõttu otsustasid nad siseneda korterisse autoredeli abil aknast. Kurjategijate eemalhoidmiseks on selline uks tõepoolest väga tõhus, paraku osutus see tulekahju puhul oluliseks takistuseks,» rääkis Hirs.

Ta kinnitas, et lapsed olid tõepoolest pääsenud korterist välja ja päästjad leidsid nad lebamast vahekoridori raudukse juurest. Tegemist oli kahe korteriga vahekoridoriga, millest ühe ukse kaudu pääseb tulekahjus kannatanud korterisse ja teise ukse kaudu korterisse, kus elab eakas naine.

Hirs lisas, et kiirabi osutas tulekahju järel esmaabi ka naaberkorteris elavale naisele.

Valentina sõnul ei vasta tõele Linnamäe tee maja korteriühistu juhatuse liikme jutt, nagu oleks korteris elanud pere olnud raskustes. Naise sõnul oli nii mehel kui naisel töö ning Irina töötas isegi kahel kohal. Lapsed olid Irina esimesest abielust, kuid Valentina sõnul armastas Maksim neid nagu oma lapsi.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korterelamus pühapäeva hommikul kell 7.47. Esmase info kohaselt oli üheksanda korruse rõdult näha leegiga põlemist. Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et põles üheksakorruselise paneelmaja üheksanda korruse korteri rõdu, millest oli tuli levinud sama korteri kööki.

Korteri välisukse juurest leidsid päästjad teadvuseta seitsmeaastase ja 11-aastase tüdruku, kes viidi autoredeli abil alla ja anti üle kiirabile. Seejärel tõid päästjad korterist välja ning andsid kiirabile üle 32-aastase Irina ja 31-aastase Maksimi.

Kiirabil ei õnnestunud Maksimi ja seitsmeaastase tüdruku elu päästa ning nad surid sündmuskohal. Kiirabi toimetas Irina ja 11-aastase tüdruku haiglasse. Tüdruk suri esmaspäeva õhtul Tallinna lastehaiglas, naine on raskes seisus.

Põhja päästekeskuse teatel sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest. Suitsuandurit põlenud korterist ei leitud.

Tulekahjus hukkunud mehe ja kahe tüdruku matused toimuvad reedel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles