Savisaare pressikonverents: ise küsin, ise vastan (5)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaar osales täna linnavalitsuse pressikonverentsil ja rääkis enda osatäitmisest teleseriaalis «Savisaare protsess», esitades endale ise küsimusi, millele ta kohe ise ka vastas.

Pärast Tallinna televisiooni Toomas Lepa sissejuhatust saab sõna uue seriaali nimiosaline Edgar Savisaar, kes annab vastused paljudele küsimustele, mis olevat talle seoses uue linateose valmimisega esitatud.

«Häälestuseks ma ütleksin, et pärast seda, kui seriaali treiler hakkas Tallinna televisioonis jooksma, on mulle tulnud mitukümmend küsimust ja algul ma mõtlesin, et vastan TeleTallinna saates, aga niikaua vist ei kannata oodata,» arvas Savisaar. Järgneb tema intervjuu iseendaga.

Kas see film on nagu elu?

Ma ütleksin selle peale, et elu on mõnikord nagu film.

Teine küsimus.

Kui mulle pakuti Savisaare rolli, siis ma mõtlesin, et kas ma lähen selle peale, sest ma pole ju professionaalne näitleja. Ma olen küll mõnes väikeses osas esinenud. Muidugi ma võtsin selle osa vastu, ikkagi peaosa. Kui mulle oleks pakutud kapo peadirektori rolli või kasvõi timuka oma, mis on väga põnevaks kirjutatud roll, siis ma ei tea, kas ma oleksin nõusse jäänud. Mis puudutab Savisaare rolli, siis avaldan teile saladuse, et Savisaarel on ka dublant ja osasid stseene mängib dublant. Teie asi on ära tabada, kes millal mängib. Aga dublant on üllatavalt hea osatäitja ja ta oleks võib-olla Savisaare rolliga ka siis hakkama saanud, kui ma oleksin ise mõnes muus osas mänginud.

Minu käest on küsitud, et kas ma olen seriaalis nagu ohvri rollis?

Ei ole. Aga film toob välja, et ohvriks on Eesti õigussüsteem ja see on küll tähtis.

Miks ma ikkagi nõustusin? Eks mul on ju tegemist palju ja miks ma nõustusin sellesse filmi minekuga?

Vaadake, ei ole ju mingi saladus, et poliitilised seriaalid on ju praegu päris popid. Kui te vaatate ERRi, siis «Kaardimaja» oli vist see film. Mina olen selliste filmide suhtes küll positiivselt meelestatud ja ma usun, et nende vaatajaskond on päris suur.

Minuga on ka juba pahandatud, et selle filmiga Savisaar muutub väga populaarseks.

Ma olen praegugi populaarne, see pole kellelegi saladus. Aga ma küsin, et kes selles süüdi on, et mul on nii palju vaba aega, et ma saan igasuguste hobidega tegeleda.

Nüüd kui te küsisite või õigemini, ma arvan, et te kavatsete veel küsida, et palju see film maksis, siis minu käest võite küsida ainult seda, et kui palju mulle maksti? Kas ma sain honorari nagu oma raamatute kirjutamise eest?

Vaadake, mina ei ole nagu Michal ja mina ei ole nagu Rosimannus. Kui neid vaadata, jääb kogu aeg mulje, et nad mõtlevad, aga palju ma selle eest saan. On selline inimese tüüp. Mina olen püüdnud käituda nagu Indrek Saar. Et kõik kunsti nimel ja kõik televaatajate ja rahva rõõmuks. Ma lähtun sellest ja see on ka vastuseks.

Üks huvitav küsimus oli mulle see, et kas see ei ole nüüd kohtu mõjutamine? Ma vastasin: aga miks te arvate, et see asi üldse kohtusse jõuab. Miks mul selline kaalutlus on?

Sest loomulikult prokuratuur võib selle igal ajal kohtusse anda, aga teiselt poolt ma arvan, et ega see ei ole väga nende huvides. ERRi ja Postimehe kaudu nad saavad palju lihtsamalt kohut mõista kui kohtusaalis. Nii et vaatame, mis selle asjaga edasi saab.

Mida ma veel tahaks öelda?

Ma tahaks tänada selle kogemuse eest selles filmis osaleda nii Toomas Leppa kui ka kõiki neid näitlejaid, kes seal kaasa mängivad ja vapustavalt head tööd teevad. Alates Merle Talvikust ja lõpetades, noh, Reelika Maistega, kes mängib prokuröri. Nad on nii elutruud, et kui te vaatate seda filmi, siis te hakkate, siis teil tekib endalgi küsimus, et on see nüüd elu või on see nüüd film.

Aitäh ja soovin teile kõigile laupäeval head selle filmi vaatamist ja viis järgnevat laupäeva ka.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles