Kutser: minu töölt vabastamise põhjus on fabritseeritud (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser.
Priit Kutser. Foto: Toomas Tatar

Tallinna linnapea nõuniku kohalt vabastatud Priit Kutseri sõnul oli tema töölt tagandamise põhjus formaalne ja fabritseeritud.

Kutser põhjendas sisenemist linnapea kohuseid täitva abilinnapea Taavi Aasa ja abilinnapea Mihhail Kõlvarti kabinettide eestuppa, kuna seal oli kohvimasin ja ta soovis külla tulnud Keskerakonna aseesimehele Jaanus Karilaiule kohvi pakkuda.

Kutser pani täna pärastlõunal sotsiaalmeediasse üles oma versiooni juhtunust, mille Postimees avaldab muutmata kujul:

Kõigepealt tervitan kõiki teid, kes te soovite head Edgar Savisaarele.

Loomulikult oli minu töölt tagandamise põhjus formaalne ja fabritseeritud, st otsitud.

Ametlikult olin ju Tallinna linnapea nõunik, aga kuna linnapea ülesandeid täidab hetkel abilinnapea Taavi Aas, siis olin tegelikult ju tema nõunik. Mulle pandi süüks, et kutsusin töövälisel ajal Keskerakonna aseesimehe ja riigikogu liikme Jaanus Karilaiu enda juurde linnavalitsusse ja kuna viisaka võõrustajana soovisin talle ka kohvi pakkuda, siis küsisin MUPO töötajalt abilinnapea Taavi Aasa ja Mihhail Kõlvarti eestoa võtme, sest seal on kohvimasin. Kohvid joodud, liikusime minu kabinetti tagasi. Ametlikus «keeles» olevat see olnud «kõrvalise» isiku linnavalitsusse toomine ja abilinnapeade kabinettide privaatsuse «ohtu» seadmine. Ei pea olema just kõige kirkam kriit karbis mõistmaks, et see ei saa olla tegelik ametist vabastamise põhjus.

Muide, linnapea nõunikuks kutsus mind Taavi Aas isiklikult.

Esitlen aga tegelikke põhjuseid, mis on sellise poliitilise ärrituse põhjustajaks. Kui me neid teadvustame, siis saame kiiremini ka vajaliku kodurahu tagasi.

1) Jah, olen kõrgetes ametites erakondlastele meelde tuletanud, et Edgar Savisaare 40 000 häält on erakordselt suur poliitiline kapital, mida ei saa läbi poliitiliste intriigide ja egode nimel maha parseldada. Savisaare poliitikat tuleb kõigil erakonnakaaslastel kaitsta, eriti linnajuhtidel - mitte aga näiliselt, teatraalselt, vaid sisuliselt.

2) Jah, olen väitnud, et tänane linnajuhtimine on poliitiliselt kohati liiga leige. Ametnikud ei pea loomulikult kuuluma Keskerakonda, aga nad peavad olema professionaalsed ja viima ellu linnavolikogu keskfraktsiooni seatud poliitikat, mitte aga seda takistama ja vastu töötama Keskerakonna poliitiliste konkurentide huvides. Valijad on usaldanud just tänast linnapead ja Keskerakonda linnarahva huvisid läbi linnvõimu kaitsma valinud. Usun, et linna peavad juhtima poliitikud, kes on selleks saanud rahvalt mandaadi.

3) Jah, olen oma Facebooki postitustes rääkinud nii nagu asjadest arvan väljendades Edgari toetajaskonna seisukohti, mis Edgari vastastele mõistagi ei meeldi.

Arusaadavalt ei saa Edgari inimeste kangutamine olla kuidagi märk Edgari leeri kuulumisest. Küllap leiame mõistmise. Tervitan ka kõiki IRLi ja Reformierakonna valijaid, kellele eilse otsuse avalikustamine tohutut rõõmu valmistas. Mõistagi ei aita minu vallandamine kaasa Keskerakonnas siserahu saavutamisele, aga usun, et saame oma rivi sirgeks ja see kindlasti rõõmustab meie valijaid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles