Facebookis kogutakse annetusi Lasnamäel tuleõnnetuses lähedased kaotanud vanaema jaoks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe hukkunuga tulekahju Tallinnas Linnamäe teel.
Kahe hukkunuga tulekahju Tallinnas Linnamäe teel. Foto: Põhja päästekeskus

Facebookis kutsutakse inimesi üles toetama omapoolse annetusega üleeile Lasnamäel traagilises korteripõlengus väimehe ja kaks lapselast kaotanud vanaema Ljubov Raštšektajevat, kelle tütar viibib haiglas koomas.

Pühapäeval ühes Linnamäe tee korteris puhkenud tulekahjus jäid tulelõksu ema, isa ja nende kaks last. Vingumürgituse tõttu ei õnnestunud päästa korteris olnud 31-aastase mehe ja 7-aastase lapse elu. 32-aastase naise ja 11-aastase tüdruku viis kiirabi haiglasse, kus laps eile õhtul suri.

Üleskutse tegi eile haiglas surnud 11-aastase Alina õpetaja Elvira Veizgeim, kelle sõnul on tüdruku ema Irina elus, kuid viibib haiglas koomas. «See on hirmus ja valus,» kirjutas ta üleskutses.

Alina vanaema, kes kaotas ühe hetkega pea kogu pere, vajab abi ja toetust, märkis ta. Reedel matab Raštšektajeva kolm lähedast inimest. Rääkimata sellest, et tema tütar viibib haiglas väga raskes seisus.

«Ma palun teid kõiki, aitame koos! Kes millega saab - kas ühe euro või kümne euroga või lihtsalt selle postituse jagamisega,» kirjutas ta.

Annetusi kogutakse Ljubov Raštšektajeva nimele. Tema arvenumber on EE112200001106404402 ning selgitusse palutakse kirjutada «annetus».

Elvira Veizgeim õpetab Lasnamäel asuvas modellikoolis eR-Models. Tema sõnul oli tegu korraliku perega ning tema õpilane Alina oli väga hea ja tark tüdruk.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korterelamus pühapäeva hommikul kell 7.47. Esmase info kohaselt oli üheksanda korruse rõdult näha leegiga põlemist.

Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et põles üheksakorruselise paneelmaja üheksanda korruse korteri rõdu, millest oli tuli levinud sama korteri kööki.

Korteri välisukse juurest leidsid päästjad kaks teadvuseta last, kes viidi autoredeli abil alla ja anti üle kiirabile. Seejärel tõid päästjad korterist välja ning andsid kiirabile üle naise ja mehe. 

Kannatanud olid jäänud välisukse juurde lõksu, kuna korteriuks oli lukus ja seestpoolt avatav võtmega, mis polnud ukse läheduses.

Põhja päästekeskuse teatel sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest. Suitsuandurit põlenud korterist ei leitud.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 18 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles