Nõmme noortemaja direktor saab ametist lahti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Direktor Margus Maasik Nõmme noortemaja garaaži ees, mis on haridusameti hinnangul ebaseaduslikult ühe eraisiku kasutusse antud.
Direktor Margus Maasik Nõmme noortemaja garaaži ees, mis on haridusameti hinnangul ebaseaduslikult ühe eraisiku kasutusse antud. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus vabastab homsel istungil ametist Nõmme noortemaja direktori Margus Maasiku.

Maasiku sõnul sunniti ta lahkuma «vabatahtlikult ja poolte kokkuleppel». «Viimane tööpäev on 30. aprill ning hüvitiseks saan kolme kuu palga. Lahkun muidugi raske südamega, aga niisugustes tingimustes töötada ei saa ja võitlemisel ei paista ka mingit perspektiivi olevat,» ütles Maasik eelmisel nädalal Postimehele.

Ametist vabastamise tegeliku põhjusena nimetas Maasik vastu töötamist haridusameti plaanile kolida noortemaja Nurme tänavalt Pääsküla gümnaasiumile tehtavasse juurdeehitusse.

Haridusameti teatel on direktori lahkumise põhjused hoopis muus.

«Kuna Nõmme noortemaja direktor Margus Maasik oleks sisekontrolli akti alusel tema töös esinenud puuduste tõttu ametist vabastatud, otsustas ta esitada lahkumisavalduse omal soovil. Tema avalduse kinnitab Tallinna linnavalitsus,» teatas haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar.

Sisekontrolli akt heidab Maasikule ette muuhulgas järgmist:

* 2015. aasta õigusabi kulud ületasid planeeritud eelarvet 3981,39 euro võrra ja 2016. aastal on eelarveväliselt kulutatud 343,80 eurot. Linnale on tekitatud 4325,19 eurot majanduslikku kahju.

* Noortemaja garaažiboks on antud kasutusse eraisikule, kes selle eest ametlikult ei maksa. Linnavalitsuse kehtestatud tasumäärade järgi oleks 47-ruutmeetrise boksi ühe aasta rendisumma 1156,20 eurot, mis on seega linnale saamata jäänud tulu.

* Direktoril pole infot OÜ Pulstech plahvatustega seotud katsetustest õuealal. Asjaolude väljaselgitamine ja korralduste täimine on olnud puudulik. Direktor ei tegutse ühiste eesmärkide nimel ning koostöö haridusameti juhtkonnaga on halb.

* Korduvalt ilmneb, et direktor ei tea asjadest, mis on tema asutuses on toimunud, ning ei selgita seda välja ka oma alluvatelt. Alluvate töö on korraldamata ja tegevuse üle pole kontrolli.

* Tellides õigusabiteenust, et selgitada välja hoolekogu tegevuse pädevus, kulutab ta sellesama tööandja rahalisi vahendeid, informeerimata sellest eelnevalt haridusametit.

Allikas: Tallinna haridusamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles