Hooletu suitsetaja põhjustas Kristiines tulekahju

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Täna hommikul kell 7.26 teatati häirekeskusele, et Kristiines Mooni tänaval tuleb ühe eramaja aknast suitsu.

Päästemeeskondade saabudes oli majaomanik majast ise välja saanud, kiirabi viis mehe haiglasse. Päästjate ülesandeks jäi kustutada voodi, mis esialgsetel andmetel oli süttinud lohakast suitsetamisest, ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

«Kätte on jõudnud olukord, kus täiskasvanud ning mõtlevad inimesed, praktiliselt igapäevaselt rõdudel või toas suitsetamise tagajärjel surma või vigastada saavad. Ning mitte ainult. Selle tegevusega seatakse ohtu ka teiste pereliikmete või majaelanike elud,» manitses Hirs.

Põhja päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Ants Aguraiuja meenutas, et suitsetamine on jätkuvalt enimlevinud tulekahjus hukka saamise põhjuseks. «Sellel aastal on näiteks Harju maakonnas üle poolte tulekahjudest, milles hukkus inimene, saanud alguse just hooletust suitsetamisest,» ütles Aguraiuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles