Fotod ja video: Tallinnas algas tänavapesuhooaeg

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kommunaalamet korraldas kevadise heakorrakuu alguse puhul tänavapesupäeva, mis sai alguse Rannamäe teelt ja kus osales 13 masinat – 11 pesurit ja 2 vaakumimurit.

Abilinnapea Kalle Klandorf avas survepesuri kraani ja tänavapuhastusmasinate kolonn liikus erinevaid marsruute pidi  kesklinna tänavaid pesema. Kevadpuhastuse raames koguvad tänavapuhastajad oma puhastuspiirkonna sõiduteedelt, kõnniteedelt, jalgratta- ja jalgteedelt, parklatest, treppidelt, äärekividelt, teeäärsetelt plaatidelt, eraldusribadelt, piirete alustelt, postide ümbrustest, ühissõidukite peatustest, sildadelt, viaduktidelt ning haljasaladelt kokku ja veavad ära talvised puistematerjalid, pühkmed ja muu prahi. Kui see on tehtud, pestakse teed, tänavad, sillad, viaduktid jms survepesuga puhtaks.

Tänavate talvesaastast puhtaks pesemisele tuleb pesuritel teha viis kuni kuus koristusringi ja lõplikult saab tolmu kinni peale muru tärkamist linna haljasaladel. Lepingust tulenevalt peab kevadpuhastus olema lõpetatud hiljemalt 30. aprilliks.  Edaspidi jätkatakse regulaarset tänavate puhastamist vastavalt sõlmitud lepingutele.

Tallinna tänavate puhastamist talvisest puistematerjalist alustati sel aastal juba 20. veebruaril. Kommunaalameti lepingupartnerid on sõidu- ja kergliiklusteedelt kokku kogunud 3340 tonni pühkmeid ja  215 tonni olmejäätmeid. Tänavate pesemiseks on kasutatud alates märtsi lõpust 5580 kuupmeetrit vett. Puhastustöid teostab keskmiselt 36 tänavapuhastusmehhanismi ning lisaks mehhanismidele on väljas 26 käsitööbrigaadi kokku 72  heakorra töötajaga, kes teostavad ohutussaarte, ülekäikude ja teemaa haljasalade koristust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles