Droonifotod ja -video: helesinine laguun Rummu karjääris tahetakse huvilistele sulgeda (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorte meelispaigaks kujunenud Rummu karjääri, mis isegi välismeedias tähelepanu on pälvinud, omanikud soovivad kinnistu avalikkusele sulgeda.

Karjääri viiv tee oli täna väravaga suletud. Kohalike sõnul on see kinni olnud juba paar kuud. Siiski oli alale veel võimalik sisse pääseda.

Kinnistu omanik on Rummu alevikus tegutsev KB Auto Eesti OÜ. Firma tegevjuht Gunnar Bergvald selgitas, et avalikkusel tuleb aru saada, et tegu on eramaaga, ja kuigi karjääris ujumist keelavad sildid ripuvad juba ammu üleval, ei tee inimesed neist välja. Ujumine on seal aga ohtlik.

«Nad tulevad ikka vaatamata sellele, et meil on eramaa sildid väljas. Kui me oleme nüüd selle ala kinni pannud ja keegi sinna sellegipoolest läheb ja saab viga, siis valmistab see omanikule ikka parasjagu peavalu,» tõdes Bergvald. Lisaks jäetakse karjääri maha prügi.

Bergvald nendib, et nende firma tegutseb teises valdkonnas ning omanikel ei ole seal äri tegemiseks huvi karjääri nii palju investeerida – sel juhul peaks olema kindel, et investeering end ära tasub. Praegu ei ole firmal selget plaani, mida maa-alaga peale hakata.

Vasalemma vallavanem Mart Mets nentis, et omanikul on kinnistuga palju probleeme olnud. «Üks asi on ujumise ohtlikkus, mis tegi muret ka vallavalitsusele, aga eelkõige omanikule. Kui seal midagi tõesti juhtub, siis päritakse esimesena aru nende käest. Tehnilise järelevalve amet ja terviseamet on neile juba ettekirjutusi teinud, et midagi tuleks ette võtta,» märkis ta.

Probleeme oli suvisel tipp-perioodil Keila-Haapsalu maanteel parkimisega. Kuigi Rummu karjääri viiva tee juures on peatumine keelatud, oli teeäär paksult autosid täis pargitud. «Sisuliselt oli juba bussidel raskusi sealt mööda saamisega. See oli ka üks põhjus, miks omanikud selle koha kinni panid, et siis ei ole põhjust sinna peatuma jääda,» lisas ta.

Mets usub, et kui keelavate siltidega alale sisenenud inimestega peaks karjääris midagi juhtuma, siis tekiksid keerulised juriidilised vaidlused, mida keegi tegelikult ei soovi. Vallavanem tõi välja, et ka varem on olnud kohtukaasusi, kus omanikku süüdistatakse selles, et tema tühja kinnisesse hoonesse on keegi sisse läinud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles