Teatri väljakul võttis uue aasta vastu 15 000 inimest

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetuse teatri väljakul.
Aastavahetuse teatri väljakul. Foto: Liis Treimann

Tallinnas Teatri väljakul aastavahetusel toimunud Euroopa kultuuripealinna avapidustustest, kontsertidest, tule-show’st ja tulnukate üllatustervitusest käis osa saamas ligikaudu 15 000 inimest.

Sihtasutuse Tallinn 2011 kommunikatsioonijuht Andri Maimets märkis, et Euroopa kultuuripealinna avapidustuste kõrghetk oli rahvusooper Estonia kohale «lennanud» ufo, mille saabumine üllatas paljusid kohaletulnuid.

Sajameetrise kraana otsas rippuv terasest, vineerist ja fooliumist ufo oli ehitatud spetsiaalselt kultuuripealinna avapidustuste jaoks.

«Iga kultuuripealinn on läbi 25 aasta üritanud avapidustustel millegi enneolematuga jahmatada, aga vaadates linnade erinevaid eelarveid, siis pole meie nii rikkad, et osta sisse näiteks rahvusvahelisi artiste. Nii otsustasime minna loovamat teed,» kommenteeris avagala pealavastaja, SA Tallinn 2011 programmijuht Jaanus Rohumaa. «Naljaga pooleks võib öelda, et saatsime kutsed väga kaugele ja meile vastati; meie kutse jõudis universumisse kohale.»

Koos lendavas taldrikus peitunud kolmeliikmelise meeskonnaga kaalus kraana külge kinnitatud ufo ligikaudu 1000 kilogrammi. Lisaks tulnukakostüümis Andres Mirmele, kes etenduse ajal lennumasinast väljus ning rahvale lehvitas, oli taldrikus peidus veel kaks abilist. Abiliste Oliver Kulpsoo ja Priit Kuke ülesandeks oli hoolitseda tulemängu ja seadeldisest väljuvate laserkiirte eest. Ufo ehitas firma Stunts OÜ, selle autor on Von Krahli tehnikadirektor Enar Tarmo.

Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 avatseremoonia korraldasid SA Tallinn 2011, rahvusooper Estonia ja Eesti Rahvusringhääling.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles