Galerii: Sinilillejooks tõi veteranide auks võistlema üle pooletuhande inimese (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Pirita rannapromenaadil toimus täna heategevuslik Sinilille jooks, millel said kõik soovijad joosta veteranide toetuseks.

Täna Tallinnas peetud Sinilillejooks tõi veteranide auks võistlema üle 250 inimese, koos laupäevase Tartu jooksuga osales võistlustel üle 550 jooksja, teatas kaitseväe peastaap. Tallinna Sinilillejooksu võitis meeste arvestuses Karel Hussar ajaga 9.32, naiste arvestuses oli parim Karmen Alnek ajaga 11.38. Võitjaid autasustas peaminister Taavi Rõivas, kes ka ise jooksul osales.

Nii Tallinna kui Tartu raja pikkuseks oli 3,2 kilomeetrit. Sama vahemaa tuleb kaitseväelastel läbida üldfüüsilise testi sooritamiseks.

Tallinnas algas jooksurada Russalka monumendi juurest ja kulges mööda Pirita rannapromenaadi Pirita SPAni. Võistluste stardi andis kaitseväe veteran nooremveebel Agor Tettermann.

Esimene start anti kell 12 ja teine kell 13. Esimese stardiga oli rajale võimalik minna vigastatud võitlejatel ja nende saatjatel ning ratastoolis või muudest erivajadustest tingitud abivahenditega osavõtjatel. Samuti olid esimesse starti oodatud kõik lapsevankrite või -kärudega osalejad ning need, kes soovivad rada läbida lihtsalt kõndides. Teise stardiga jooksid raja läbi kõik ülejäänud soovijad.

Jooksuüritusel osalejad said võimaluse enne jooksu sooritada 2016. aasta füüsilise ettevalmistuse hindamise testi (Army Physical Fitness Test), millesse kuuluvad, toenglamangus kätekõverdused, selililamangust istesse tõusud ja 3,2 kilomeetri jooks.

Jooksul osalemine eeldas vähemalt kahe euro suuruse annetuse tegemist, selle eest saab iga jooksja rinda veteranide toetussümboli – sinilille. Saadud tulu annetatakse Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule. 

Kohapeal said huvilised tutvuda unikaalse kõnnirobotiga, mille Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus soetas 2015. aastal heategevusliku kampaania Anname Au! toetusel. 

Tänavu on plaanis toetada Pärnu haigla taastusravi keskust lihasjõutreeningu seadme soetamisel ja Eesti füsioterapeutide liitu erialaspetsialistide koolituste korraldamisel. Veel soovitakse toetada MTÜ Peaasi tegevust noorte vaimse tervise teemade kaasaegsel ja avatul käsitlemisel, panustades eelkõige noorte e-nõustamise ja koolitusvõimaluste arendamisse.

Eestis tähistatakse 23. aprillil neljandat korda veteranipäeva. Veteranipäevaga tänatakse ja tunnustatakse neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi. Veteranid on võidelnud Eesti eest ja teeninud ära ühiskonna tänu ning toetuse.

Veteranipäev on ametlik lipupäev. Veteranide tunnustuseks soetatud Sinilillega teeb igaüks annetuse Eesti veteranide heaks. Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka kuulub ligi 3000 inimest. Kaitseväelased on välisoperatsioonidel osalenud alates 1995. aastast ning teeninud Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Vahemerel ja Kesk-Aafrika Vabariigis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles