Kalamaja tänav võib saada nimeks Hipsteri põik (4)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotzebue tänav Põhja-Tallinnas.
Kotzebue tänav Põhja-Tallinnas. Foto: Reio Avaste

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid tegi Tallinna linnaplaneerimise ametile ettepaneku nimetada Kotzebue 18 kinnistule kavandatavat elamukvartalit läbiv tee Hipsteri põiguks.

Kaljulaiu sõnul selline tänavanimi jäädvustaks tulevastele põlvedele linnaruumis, identiteedis ja kultuuris toimuvad muutusi ja jätaks jälje ajastust.

«Hipsterlus on subkultuur, mis Kalamaja kujunemist ja populaarsust täna kõige rohkem mõjutab. Sellist nimevalikut toetab ka Kalamaja kogukond,» lausus ta.

Põhja-Tallinna Valitsus korraldas sotsiaalmeedias nimekonkursi. Nimevariant Hipsteri osutus kõige populaarsemaks.

Algselt esitas linnaplaneerimise amet kooskõlastamiseks ettepaneku nimetada uus tänav Lelu tänavaks. Kuid Põhja-Tallinna valitsus lükkas selle tagasi, kuna kavandav uusarendus ei ole Kotzebue tänaval tegutseva Miiamilla lastemuuseumiga sisuliselt ega ruumiliselt seotud.

Kotzebue 16 hoone ei ole rajatud muuseumihooneks, vaid elamuks. Hoone ajalugu muuseumina algas 1985. aastal, mil seal avati Kalinini muuseum.

«Ei ole välistatud, et Kotzebue 16 hoone funktsioon võib tulevikus taaskord muutuda, sõltuvalt lastemuuseumi plaanidest ja ruumivajadusest. See muudaks Lelu tänava linnaruumis pidetuks. Kaasaegne tänavanimi oleks kooskõlas planeeritava kaasaegse linnaruumiga,» ütles Kaljulaid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles