Linnahalli suure saali korrastamine võib maksta 30 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea kohuseid täitva abilinnapea Taavi Aasa sõnul võib Tallinna linnahalli suure saali kordategemine minna maksma 20-30 miljonit eurot ja linn sellele enam investorit ei otsi.

«Me tegelikult linnahalli suure saali või põhikorpuse juurde enam investorit ei otsi. Mul on õnnestunud Tallinnas töötada 11 aastat ja ma pean ausalt ütlema, et kui linn võtab mingi asja ette ise ära teha, siis saab see tehtud,» ütles Aas Tallinna TV saates Pealinnatund. «Aga kui me hakkame püüdma kedagi sellesse protsessi kaasata, siis tavaliselt läheb see asi mitte väga lihtsalt, kui mitte päris aia taha. Selles mõttes linnahalli kaasinvestorite otsimisest aitab küll, et teeme selle asja ise ära,» lisas ta.

Jäähalli ja linnahalli merepoolse osa kohta ütles Aas, et nende suhtes on asi lahtisem. Linnahalli väline ilme on Aasa kinnitusel kaitse all, mis tähendab, et hoone peab säilima sellisel kujul, nagu ta praegu on. «Vanasse jäähalli mingit tegevust otsida on suhteliselt keeruline, sest ta on selline black boxi tüüpi ehitis ehk et ega seal aknaid ei ole. Ma arvan, et me otsime ka sellele kellegi mitte linna süsteemist, vaid väljastpoolt,» lisas Aas.

Linnahalli merepoolse osa puhul on Aasa sõnul olnud juttu, et sinna võiks rajada rahvusooperi uue saali, kuna linnahalli suur saal on kaitse all ja seda tuleb säilitada olemasoleval kujul. «See nüüd on teema, mis tahab pikemat arutamist saada, aga samas seda võib ka pikemalt arutada, see ei sega meid korda tegemast suurt saali ennast,» ütles Aas.

«Me oleme tõesti plaaninud niimoodi, et me teeme seda linna enda eelarvevahenditega, need vahendid vähemalt osaliselt või suures osas peaksid tulema kõrvalkinnistu müügist,» sõnas Aas. Tegemist on tema sõnul kinnistuga, mis jääb linnahalli sadamapoolsele küljele. «Detailplaneering sinna on algatatud ja ma arvan niimoodi, et kuskil selle aasta lõpus, järgmise aasta alguses on meil suhteliselt selge, kui palju sinna ehitusmahtu saab anda ja siis on meil võimalik see kõrvalkinnistu ka müüa,» selgitas Aas.

Ekspertiis, mis hindab linnahalli hetkeolukorda, on Aasa kinnitusel käimas ja sügisel võivad alata projekteerimistööd. «Hinnang linnahalli suure saali osa kordategemiseks, ma pakun seda suurusjärku kuskil kaks-kolmkümmend miljonit,» sõnas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles