Turismihooaeg algas: Viru tänav kaevati üles (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba eelmisel aastal alanud Viru tänava rekonstrueerimistööd kestavad kuni novembri lõpuni.

See selgus abilinnapea Taavi Aasa vastusest linnavolinik Ants Leemetsa arupärimisele. Aas selgitas, et tööde eesmärk on sõidu- ja kõnnitee ühele tasandile viimine, sulgedes tänava  osaliselt autoliiklusele ja muutes Viru tänava, Vana turu ja Kuninga tänavad jalakäijate liikumise alaks . «Projektiga jätkatakse põhimõtteliselt Harju ja Kullassepa tänavatel alguse saanud jalakäijate tänava kontseptsiooni. Tööde käigus rekonstrueeritakse tänava alla jäävad kommunikatsioonid ning parendatakse nii sademevee ärajuhtimise lahendust kui olemasolevat tänavavalgustust,» selgitas Aas.

Remondi käigus paigaldatakse tänavale 13 istepinki, korrastatakse väravatornide valgustus tehakse korda Viru tänava lõpus endise pritsimaja kõrval olev haljak.

Viru tänava autoliikluse piiramiseks paigaldatakse  Aia tänava vasaku teeservaga paralleelselt neli graniitpollarit ning üks hüdrauliliselt juhitav pollar teenindava transpordi juurdepääsu tagamiseks hommikul kella kuuest kella üheksani.

Linnale läheb tänava sulgemine väliterrasside ja lilleturu esise tänavapinna rentimise eest saamata jääva tulu näol maksma üle 90 000 euro. Viru tänaval tegutsevatele eraettevõtjatele, kelle äritegevust teeremont häirib, linnavalitsus mingit kompensatsiooni maksta ei kavatse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles