Pääskülas möödus uue aasta esimene õhtu küünlavalgel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eile õhtul kell 17.15 juhtus avarii Tallinnas Pääsküla alajaamas, mille tulemusel katkes elektriühendus 3378 majapidamisel.


Põhja-Eesti päästekeskuse andmetel saadi vool tagasi 2. jaanuaril kell 1.15. Eesti Energia aga teatas, et viimased elektrita majapidamised ja ettevõtted said voolu tagasi keskööks.

«Elektrivõrgu taastamiseks lülitasid jaotusvõrgu rikkebrigaadid enamuse piirkonna alajaamadest ja tarbijatest ümber teisele toitele. Pääsküla toitealajaam varustab elektriga kokku 56 alajaama, millest enamus taaspingestati Kivimäe alajaama poolse reservtoite abil. 15 minutit pärast keskööd toimus osadel majapidamistel Pääskülas veel üks 50-minutiline elektrikatkestus. Selle põhjuseks ei olnud aga rike, vaid esialgse toite asendamine töökindlama lahendusega, et välistada uusi ulatuslikke katkestusi,» teatas Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann.

Pääsküla piirkonnas kasutatakse reservtoidet kuni kaks nädalat. Selle aja sees ehitab jaotusvõrk osaliselt hävinenud toitealajaama kõrvale uue ajutise alajaama, kuhu piirkonna tarbijad üle tõstetakse. Seoses tarbijate üleviimisega ajutise alajaama toitele võib Pääskülas toimuda uusi elektrikatkestusi, kuid jaotusvõrgu kinnitusel ei ole need kindlasti nõnda pikaajalised ja ulatuslikud kui eilne elektrikatkestus. Ettevalmistustööd ajutise alajaama rajamiseks on juba alanud.

Pääsküla alajaama avarii tekkepõhjused on Bachmann sõnul praegu selgitamisel. Uue Pääsküla toitealajaama ehitamist alustatakse sel aastal. Jaotusvõrk palub vabandust kõigi tarbijate ees, kel vooluühendus rikke tõttu katkes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles