Kukk: pool Keskerakonna Tallinna hääletusmasinast on linna palgal (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja võeti linna palgale SDEst lahkunud linnavolinik Abdul Turay.
Äsja võeti linna palgale SDEst lahkunud linnavolinik Abdul Turay. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavolikogu liikme Kaido Kuke (IRL) sõnul tagab Keskerakonna hääletusmasina toimimise linnavolikogus Tallinna maksumaksja, sest pea pooled keskfraktsiooni liikmed on paigutatud tööle linna süsteemi.

«See, et üle 20 keskfraktsiooni kuuluva volikogu liikme töötab linna palgal, saab teenida vaid ühte eesmärki – sellega tagatakse maksumaksja raha eest volinike ustavus Keskerakonnale. Kui siia juurde arvestada ka tasustatavad linna äriühingute ja sihtasutuste nõukoguliikmete kohad, saab lisaks volikogu liikme tasule linnalt lisapalka üle 30 keskfraktsiooni liikme,» rääkis Kukk.

Kuke hinnangul läheb Keskerakonna hääletusmasina ülevalpidamine Tallinna maksumaksjale maksma aastas ligi miljon eurot. «Ühe volikogu koosseisu keskerakondlaste linna palgal hoidmine maksab umbes neli miljonit eurot, mis on näiteks kaks korda rohkem, kui saavad lasteaiad sellel aastal investeeringuteks vahendeid,» nentis Kukk.

«See on Keskerakonna teadlik poliitika, mille abil hoitakse fraktsiooni liikmeid lühikese rihma otsas. Loogika on lihtne – kui sa ei hääleta nagu vaja, ähvardab sind oma töö ja sissetuleku kaotus. Nii tagab Savisaare klann volikogu enamuse kuuletumise. Sarnase loogika alusel on magusate töökohtadega üle meelitatud linnavolikogu liikmeid ka sotsiaaldemokraatide hulgast,» nentis Kukk.

Kokku kuulub Tallinna linnavolikogus Keskerakonna fraktsiooni 46 saadikut. Tallinna linnavolikogus on kokku 79 liiget.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles