Tallinna bussijaamast saab invabussijaam (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna bussijaam.
Tallinna bussijaam. Foto: Liis Treimann

Tallinna bussijaamast saab majandus- ja taristuministri määruse kohaselt invabussijaam, kus antakse abi puudega ja piiratud liikumisvõimega inimestele.

Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse kohaselt määravad liikmesriigid kindlaks bussijaamad, kus antakse abi puudega, sealhulgas liikumispuudega ja piiratud liikumisvõimega inimestele, selgub määruse eelnõust. Nimetatud bussijaamade andmed edastatakse Euroopa Komisjonile, mis avalikustab need oma kodulehel.

Määrus näeb kindlaksmääratud bussijaamadele ette tegevused, mida vastavate bussijaamade operaatorid peavad tegema. Eelkõige puudutab see transpordile juurdepääsu tingimuste loomist ning vastava teabe avalikustamist, puudega ning piiratud liikumisvõimega inimestele kindlaksmääratud mahus ja tingimustel tasuta abi osutamist ja abivajaduse teadete vastuvõtmist, vajaduse korral ka personali koolitamist ning vajaliku teabe esitamist kättesaadaval viisil.

Määrusega määratakse vastavaks bussijaamaks Tallinna Bussijaam OÜ poolt hallatav Tallinna bussijaam, aadressiga Lastekodu tänav 46. Määrusega ei nähta ette täiendavate bussijaamade määramist, kuivõrd käesolevaks hetkeks ei ole Eestisse juurde tulnud bussijaamu, mis täidaksid ilma vastavate ümberkorralduste ning ehitusteta määruse nõudeid.

Lähitulevikus on perspektiivseteks bussijaamadeks, mis oleks vastavuses määruse nõuetega, Tartu, Pärnu ja Narva uued bussijaamad.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles