Tallinna linn palkas koondatud ema vastu kallid advokaadid (7)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevanker.
Lapsevanker. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna linnakantselei palkas pärast esmakordset väikelapse ema koondamist töövaidluskomisjoni jaoks kaks Aivar Pilve advokaadibüroo vandeadvokaati ja lubab minna kohtuni välja.

17,5 aastat Tallinna linnasüsteemis töötanud Maria (nimi muudetud – toim) ei osanud tunamullu mais, kui ootas oma teist last, sünnituspuhkusele minnes midagi halba oodata. Ta oli viimased neli aastat töötanud linnakantselei arenguteenistuses.

Lapsehoolduspuhkuse ajal muudeti naisega tema töölepingut. Avalikust teenistujast sai lepingu järgi tavaline töötaja, kes pidi jätkama tööd linnakantselei finantsteenistuse linnakassa osakonnas. Mariale (41), kes kuulub Keskerakonda, leiti asendajaks tema endine ülemus.

Mullu novembris teatas kahe poja ema, et soovib nüüd oma lapsehoolduspuhkuse katkestada. Käskkirja järgi pidi ta tööpostile asuma uuest aastast.

Enne jõule läks Maria oma uue ülemuse, Tallinna linna finantsdirektori Katrin Kendra jutule. «Kendra ütles mulle, et minu asendaja on jäänud ilma juhipositsioonist, kaotanud palgas ja jäänud ilma ka muudest hüvedest. Ta on olnud tubli kogu selle aja jooksul. Ta tahab teda aidata, ei saa ju inimest kraavi visata,» meenutas Maria.

Kendra tõi kohtumisel välja, et kunagi finantsteenistuses töötanud naine, kes oli kahe lapsega järjest lapsehoolduspuhkusel olnud, leidis endale hiljem töökoha hoopis Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametis. Finantsdirektor soovitas Marialgi pöörduda personaliosakonda, et leida endale uus töökoht. «Ütles, et jätab asendaja tööle, kuna inimene on juba poolteist aastat töötanud ja sisse elanud ja ta eelistab teda,» kirjeldas naine.

Mariat jaanuaris tööle tagasi enam ei lubatud. «Mind hoiti kolm nädalat kodus, öeldi, et Tallinna linnal ei ole [mulle] tööd. Iga nädala lõpus sain meili teel kirja, et pikendame teie kodus viibimise aega,» meenutas naine.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles