Vene turistid sokutasid müüjale võltsitud sajaeurose

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
eurod
eurod Foto: Liis Treimann

Tallinnas sai turumüüja Vene turistidelt saja euroga petta, sest kliendid sokutasid talle suveniirina müüdava paberitüki.

Heldi sõnul pakkusid kampsuni ostnud turistid talle algul vene rublasid, kuid kuna neid polnud tal tagasi anda, maksid kliendid lõpuks sajaeurosega, vahendab Reporter.ee.

«Võtsin raha vastu, tegin lahti, õhtuhämaras, käed külmad – ei tuvastanud. Andsin kuuskümmend euri tagasi ja niimoodi ma saingi ta,» rääkis naine võltsingut näidates.

Suveniirina müüdavat rahaimitatsiooni oli «tuunitud» - turvaelemendiks oli sellele peale kleebitud DVD-karbilt võetud hologramm, samuti oli lisatud Eesti viiekrooniselt võetud turvariba ja kleebitud kinni kiri, et tegemist pole maksevahendiga. «See on spetsiaalselt tehtud,» tõdes müüja Heldi.

«Kui klient tuleb, annab sulle raha, sa oled õues tööl ja sul on käed külmunud, siis sa ei märka,» ohkas naine.

Politsei hinnangul on asi kontrolli all, kuid alati tasub ise tähelepanelik olla. «Kui on selline kahtlus, peaks kindlasti minema lähimasse krediidiasutusse, kus spetsialistid vaatavad selle üle ja kui nad tuvastavad, et tegemist on võltsrahaga, kutsutakse kohale politsei, kes tegeleb asjaga edasi. Kui inimene on juba aru saanud, et tal on võltsraha, peaks minema lähimasse politseijaoskonda, rääkima oma mure ära ja politsei hakkab menetlema seda,» rääkis politsei korrakaitseosakonna büroo juht Margus Kotter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles