Müüjad euro tulekut ei karda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillemüüjad euro tuleku ees hirmu ei tunne.
Lillemüüjad euro tuleku ees hirmu ei tunne. Foto: Mihkel Maripuu

Raha on raha, leidsid Postimees.ee küsitletud kaupmehed, kellest enamus ei arvanud, et euro kasutuselevõtuga võiks mingeid probleeme tekkida.


Keskturu lähedal, Lastekodu ja Kreutzwaldi tänava nurgal asuva alkoholipoe 40 kraadi müüja Sergei sõnul on neil 1. jaanuaril tavaline tööpäev. «Pood on lahti tavalistel kellaaegadel, maksta saab nii kroonides kui eurodes, nii sularahas kui kaardiga. Kuna kroonidega ostjale tuleb raha eurodes tagasi anda, siis võib tavalisest natuke rohkem aega minna. Aga mingeid probleeme küll ei tohiks olla,» arvas müüja.

Aga kui tullakse ostma 500-eurosega? «Ma ei oskagi kohe öelda. Sellega võib tõesti probleem tekkida,» ütles Sergei.

Turu lähedal asuvas kioskis sigarette ja igasugust pudipadi müüv Jelena on selle eest üsna murelik. 1. jaanuaril on kiosk küll suletud, aga 2. jaanuaril peab ta juba eurodega arveldama ning see teeb keskealise naise murelikuks.

«Kui ma kellelegi valesti tagasi annan ja puudujääk tekib, siis ma pean ju selle omast taskust kinni maksma,» muretses ta ning lubas uue aasta esimeseks tööpäevaks tütre appi kutsuda.

Viru tänaval Musumäe külje all tegutsevad lillemüüjad on täitsa muretud, kuigi ka nemad, nii nagu Jelenagi arveldavad ainult sularahas. «Ei oska siin midagi karta ega muretseda,» ütles üks. «Raha peab liikuma, olgu see kroon või euro,» leidis teine. Mõlemal on 1. jaanuar tööpäev.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles