Linnavolikogu avaldas revisjonikomisjoni esimehele umbusaldust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Matto.
Hanno Matto. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu avaldas täna keskerakondlaste häältega umbusaldust sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimehele Hanno Mattole.

Mattole esitatud umbusaldusavaldusele olid alla kirjutanud 36 keskerakondlasest linnavolinikku.  Avalduses heidetakse revisjonikomisjoni esimehele ette, et tema juhtimise all olevat komisjoni töö kvaliteet langenud alla kriitilise piiri.

Umbusaldusavalduse volikogus ette kandnud keskerakondlase Leonid Mihhailovi sõnul pole Matto suutnud olla oma ülesannete kõrgusel. Kõige paremini olevat see näha olnud Ühistupanga Asutamise Sihtasutuse tegevuse seaduslikkuse ja otstarbekuse revisjoniakti arutamisel. «Seda akti ei saanud menetleda, sest selle koostamisel rikuti Tallinna linnavolikogu poolt kehtestatud revisjonikomisjoni kontrollimiste läbiviimise korda. Matto heakskiidul oli see muudetud poliitiliseks dokumendiks, opositsioonisaadikute pahameele väljenduseks Tallinna linnavalitsuse korrektse ja seadusega kooskõlas oleva tegevuse suhtes. Kontrollijad ei peaks aktis tegema poliitilisi avaldusi. Revisjonikomisjon peab hindama asjade seaduslikkust,» rääkis Mihhailov. Veel heitis ta Mattole ette Kristiine halduskogus toimunud võimuvahetuse teemal tehtud avaldusi.

Revisjonikomisjoni kuuluv Priidu Pärna (IRL) proovis küll Matto «süüd» enda peale võtta ja kinnitas, et Ühistupanga Asutamise Sihtasutuse kontrollimist juhtis hoopis tema ning ka kõnealune revisjoniakt olevat hoopis tema koostatud. Mihhailov vastas Pärnale, et eelkõige olevat asjas süüdi ikkagi komisjoni esimees, kes peab kõige eest vastutama.

Mattole avaldati umbusaldust kui revisjonikomisjoni esimehele ja kui revisjonikomisjoni liikmele, mis tähendab seda, et pärast umbusaldamist ei saa ta komisjoni tööst isegi mitte lihtliikmena osa võtta.

Matto umbusaldamise poolt oli 42 ja vastu 21 linnavolinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles