Tallinn ostab Ants Antsoni olümpiakulla (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Antsoni olümpiamedal.
Ants Antsoni olümpiamedal. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsus eraldas täna spordi- ja noorsooametile 40 000 eurot Ants Antsoni olümpiamedali ostmiseks.

Spordi- ja noorsooamet ostab Viktor Kaasikult Antsoni 1964. aasta Innsbrucki taliolümpiamängudel 1500 meetri kiiruisutamises võidetud kuldmedali.

Medali soetamise eesmärk on jäädvustada Eesti esimese taliolümpiavõitja ja teeneka tallinlase Ants Antsoni mälestust ning teha avalikkusele nähtavaks olümpiavõitja auhind. Medalit on kavas eksponeerima hakata Tondiraba jäähallis, seisab linnavalitsuse korralduse seletuskirjas.

Antsoni Innsbrucki kuldmedali müük kerkis päevakorda pärast olümpiavõitja surma 31. oktoobril 2015. Medali omandas Viktor Kaasik, kes soovib selle müüa Tallinna linnale, kuna olümpiavõitja Ants Antson oli põline tallinlane. Medali maksumuseks on müügihind, millega müüja on nõus medali linnale loovutama.

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on plaanis hakata medalit alaliselt eksponeerima Tondiraba jäähallis, sest jäähalli üks harjutusväljak kannab Antsoni nime. «Selle mõttega tuli kunagi välja Eri Klas ja seda toetas linnapea Edgar Savisaar. Et seda medalit saaksid näha kõik sportlased ja teised huvilised,» lausus Kõlvart.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles