Politseinikud kiikasid reidil tallinlaste autodesse (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhja prefektuuri Facebooki leht

Politseinikud käisid eile Tallinnas autoakendest sisse piilumas, et näha, kuivõrd jäetakse istmetele hinnalisi asju, mis võivad kurikaelte tähelepanu püüda.

Põhja prefektuur kirjutas sotsiaalmeedias, et möödunud aasta novembris võtsid Lääne-Tallinna politseinikud ette politseioperatsiooni, et ennetada vargusi autodest Mustamäe ja Õismäe piirkonnas. Korrakaitsjad piilusid tänaval pargitud sõiduautodesse, veendumaks, et inimesed ei jäta autos nähtavale kohale asju, mis võiksid pikanäpumeestes tähelepanu äratada.

«Eile õhtul võtsid korrakaitsjad ette samasuguse reidi ja murelikuks tegi see, et endiselt leidus mitmeid sõidukijuhte, kes olid jätnud autoistmele käe- ja rahakotte, mobiiltelefone, tööriistakaste ja palju muud varastele ahvatlevat,» seisab postituses. Politseinikud võtsid seejärel sõidukiomanikega ühendust ja nad kutsuti välja, ennetamaks varguse ohvriks langemist.

«Turvalisus algab meist kõigist endist. Sõidukist lahkudes tuleks võtta kõik asjad kaasa ning kui seda ei ole võimalik teha, tuleb need jätta suletud pagasiruumi,» manitseb prefektuur. Seejuures tasub meeles pidada, et asjad tuleks ümber pakkida enne sihtkohta jõudmist.

«Ka tühja spordikotti ei tasu jätta sõidukis nähtavale kohale, sest varga tähelepanu köidavad autosse jäetud esemed, mis ei pruugi väärtuslikud ollagi. Lõhutud autoklaasi väärtus on aga suurem kui varastatud eseme maksumus ja kõige sellega kaasneb autoomanikule asjatu ajakulu ning peavalu.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles