Kalamajas tungis agressiivne seltskond Mäsu galeriisse (2)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseisõiduk.
Politseisõiduk. Foto: Sakala

Tallinnas Kalamajas asuvas Mäsu galeriis toimus möödunud laupäeval, 26. märtsil ohtlik vahejuhtum, mille käigus tungis asutusse, kus toimus parajasti peredele mõeldud skulptuuritöökoda, kümnepealine agressiivselt meelestatud seltskond, kes ähvardas väidetavalt ürituse korraldajaid vägivallaga ja kahjustas vähesel määral ka galerii inventari.

Kuigi isikud jõudsid galeriist enne politseipatrulli saabumist lahkuda, tabasid korrakaitsjad kamba Põhja puiesteelt, kuid lasid neil pärast dokumentide kontrollimist edasi minna, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ühe töötoa korraldaja Ivar Pusmanni sõnul sisenesid esialgu galerii eesruumi kaks noormeest, kes hakkasid seal laamendama ja provokatiivselt käituma, nende järel aga veel kaheksa inimest, mille järel helistasid ürituse korraldajad häirekeskusesse.

Pusmanni väitel polnud agressiivselt meelestatud kamp tarvitanud mitte ainult alkoholi, vaid ka narkootikume.

PPA pressiesindaja sõnul jõudis patrull sündmuskohale kuue minutiga, isikutel narkojoovet ei tuvastatud ning patrull tuvastas kokku vaid neli isikut, kes olid vahejuhtumis osalenud.

Pusmann ütles Postimehele, et politseil kulus sündmuskohale jõudmiseks siiski 15-20, mitte kuus minutit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles