Nõmmelt on juba välja veetud 24 500 kuupmeetrit lund

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Tallinnas.
Lumekoristus Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Tallinna kommunaalameti tellimusel on Nõmmelt välja veetud 23 000 kuumpeetrit ning linnaosa enda tellimusel 1500 kuupmeetrit lund. Plaanis on 130 ristmikult lund vähemaks viia, viiekümnes neist on seda juba tehtud.

«Esialgu on linnaosavalitsus sõlminud lepingu 118 000 krooni ulatuses. Mitmelt väiksemalt tänavalt nagu näiteks Voo, Vete, Muru ja Kitsas  on lume väljaveoks eraldatud täiendavalt 75 000 krooni,» ütles linnaosavanem Rainer Vakra. «Töös on kaheksa traktorit ja neli kallurautot. Lumevedu toimub õhtusel või öisel ajal, et võimalikult vähe takistada liiklust.»

Tallinna kommunaalameti tellimusel on lund ära veetud Kadaka puiesteelt ja osaliselt ka Vabaduse puiesteelt. Vakra sõnul ei ole kahjuks kogu mahasadanud ja teeäärtesse kuhjatud lund võimalik minema vedada, kuid iga koha üle otsustatakse eraldi.

Vakra mainis, et linnaosavalitsuse töötajad jälgivad pidevalt Nõmme lumekoristuse eest vastutava Teho Eesti Teehoolduse tegevust. Trahvitud firmat veel ei ole, kuid ettekirjutusi on küll tehtud. Vajadusel palgatakse lisatraktoreid ja sahkasid.

Nõmme linnaosa valitsus tuletab majaomanikele meelde, et kinnistuga piirnevate kõnniteede ja sissesõitude puhastamine on majaomanike ülesanne. Võimalusel võiks lume visata kõnniteelt oma aeda, siis ei ole muret, et sahk selle tagasi lükkab.

Vakra kinnitusel takistavad paljudel Nõmme linnaosa tänavatel sahkamist parkivad sõidukid.

«Autojuhid peaksid jälgima, kuhu nad oma sõidukid pargivad, sest kui läbipääs on väiksem kui kolm meetrit, võib tänav jääda koristamata, sest lumesahk ei pääse läbi. Näiteks eile jäid tööd seetõttu poolikuks Puu, Vahtra, Puusepa ja Kvartsi tänaval. Pidevalt on probleem ka Liiva, Leesika ja Sambla tänaval,» ütles Vakra.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles