Lumekoristus Pirital: Ratase kodutänav puhastati kärmelt, Boroditši uulits upub lumme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor ajab lund Jüri Ratase kodutänaval.
Traktor ajab lund Jüri Ratase kodutänaval. Foto: Lugeja foto

Kui enamik Pirita linnaosa kõrvaltänavaid upub lumme ning mõned neist on muutunud autoga läbimatuks, siis riigikogu keskerakondlasest aseesimehe Jüri Ratase kodutänav puhastati lumest imekiiresti. Linnaosavanema kinnitusel ei sõltu rookimiskiirus siiski tänava elanike tähtsusest.

Eile Tallinna abitelefonile helistanud ja lumekoristamise kiiruse kohta aru pärinud Pirita elanik sai vastuseks, et 36 tundi pärast lumesaju lõppu peavad sealsed teed olema vähemalt nii palju korras, et seal saaks liikuda.

Suur oli mehe üllatus, kui varsti pärast Pirita lumekoristuse eest vastutavasse firmasse helistamist oligi lumesahk kohal ning hakkas Metsavahi teed koristama. Siis aga selgus ka kiirustamise põhjus – nimelt elab selles tänavas juhuslikult ka Jüri Ratas.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul ei sõltu ilmselt ühe või teise tänava puhastamine Pirital sellest, kes tähtsatest isikutest ja poliitikutest seal elab. Ta lisas, et kui Ratase kodutänav tehti korda, siis Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši maja ees on tänav nii paksult lund täis, et seal on isegi suure maasturiga keeruline sõita.

«Meil on kõik tänavad ühe prioriteediga, sõltumata sellest, kas seal elab Jüri Ratas, Eri Klas või Valter Ojakäär,» tõdes Terik. «Mis puudutab aga Teho Eesti Teehoolduse koristamist, siis me oleme nendega väga rahulolematud.»

Pirita linnaosavalitsus on Tehole koostanud juba kolm mitterahuldavat akti tegemata töö eest ning trahvinud firmat ligi 70 000 krooniga. Täna õhtupoolikuks on määratud uus kontrollaeg, kui Teho peab oma töö ära tegema. Kui nii ei ole, saab ettevõte kaela uue trahvi ehk 10 protsenti kuuarvest, mis on rohkem kui 200 000 krooni.

«Me oleme väga rahulolematud ning meil ei ole Pirita elanikele ütelda ühtegi vabandust,» ütles linnaosavanem. «Kes on pahased, need on seda täiesti õigustatult. Tehole tehtud trahvide arvelt üritame tellida täiendavaid lumepuhastusmasinaid. Teho on igal juhul väga nõrgalt oma ülesannetega hakkama saanud ning ei suhtu piisavalt tõsiselt riigihanke lepinguga võetud kohustustesse.»

Teriku sõnul ei ole Teho ka mõistlikult põhjendanud, miks nad oma kohustusi Pirital ei täida. Halenaljakas oli eilne juhtum, kui koos linnaosavalitsuse asjatundjatega kontrollsõitu tehes jäi Teho auto Meriväljal lumme kinni.

Magistraaltänavate koristamisega on Teho Pirita linnaosas siiski hakkama saanud.

Teho Eesti Teehoolduse tegevjuht Enn Proosväli ütles, et lumelükkamine käib Pirital küll, aga kui ikka aiad ees on, siis ei ole lund lihtsalt kuhugi lükata ning nii muutuvadki tänavad väga kitsasteks. Täpsemalt ei osanud ta tegemata töid kuidagi põhjendada. Küll oli ta täna hommikul kuulnud lumekoristamise probleemidest Pirital.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles