Kevad loomaaias: kängurukukrust piiluvad pojad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kängurud loomaaias
Kängurud loomaaias Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaias tasub seisatada känguruaediku juures ja tähelepanelikult loomakeste kõhul olevat kukrut silmitseda. Pojad neis kõhukottides on nüüd nii suured, et panevad kukruseina lainetama. Kui päev eriti soe ja päikeseline, võib näha pisikesi esmakordselt kukrutest välja piilumas.

Kurgesid enam ööseks majakestesse ei suleta. Valgekurgede ekspositsioonis näeb läbi majakese avatud ukse üht paarilistest hoolsalt pesal istumas, sellal kui teine lumevaba maapinda ägedalt nokaga tuustib. Õnnekurgedel on aga kurameerimine täies hoos, nad tantsisklevad, hüplevad ja kruugutavad kõlavalt.

Ka amuuri kassidel algas pulmaaeg, kokku said Max ja Kipsi.

Surikaate aga peab veel uute paarilistega kohtumiseks ette valmistama: kosjamoorideks kehastunud talitajad vahendavad loomadele tulevaste kaaslaste lõhnamärke ja kakajunnikesi.

Esimesel kevadpäeval üle vaadatud händkakkude lemmikpesakastis, kuhu armastavad muneda kõik kolm emalindu, nähti juba nelja muna.

Munele hakkasid ka teine raisakotkapaar ning noor hiid-merikotkapaar. Kullimäe kotkaste ekspositsioon on nüüd külastamiseks täielikult suletud, kuid valitud pesades toimuvat saab jälgida ekspositsiooni alguses olevalt ekraanilt või loomaaia kodulehe vahendusel.

Päikeselistel päevadel käivad õues oma vanu konte soojendamas ka amuuri leopard Freddi ja baribal Hiti. Jääkarutüdruk Nora ei taha aga kuidagi leppida kõrvalpuuri asuka musta karvakasukaga ja nii tormab ta  baribali nähes rahutult mööda puuri edasi-tagasi kuni hõõrub oma jalatallad veriseks.

Lumeleopardide ekspositsioonis on külastajate ees kord isairbis Otto, siis jälle ema-poega Deli ja Nala.

Kevadine viljapuude lõikamine toob loomaaialoomade toidulauale hulgaliselt maitsvaid oksi. Eriti hinnas on õunapuuoksad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles