Savisaare umbusaldamine lükkub uude aastasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar pressikonverentsil erakonna büroos.
Edgar Savisaar pressikonverentsil erakonna büroos. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnavolikogu fraktsiooni poolt möödunud nädalal alustatud allkirjade kogumine linnapea Edgar Savisaare umbusaldamiseks jätkub ning umbusaldusavaldus loodetakse esitada uuel aastal.

«Hetkel on selline kokkulepe, et jõulude ajal ootame selle asjaga ja jälgime arenguid Keskerakonna sees. Uuel aastal võtame teema jälle tõsiselt käsile,» rääkis IRLi linnavolinik Siim Kabrits.

Kabritsa sõnul on tegemist äärmiselt tõsise teemaga, mis väärib rahulikku ja kainet arutelu, mis jõulude ja aastavahetuse ajal on paratamatult raskendatud.

Lisaks juba oma toetust avaldanud Reformierakonna fraktsiooni häältele ning sotsiaaldemokraatidele loodab Kabrits umbusaldusavaldusele koguda ka hääli Keskerakonna ridadest. «Eravestlustes on mitmed Keskerakonna fraktsiooni liikmed Savisaare käitumise hukka mõistnud, kuid küsimus on, kas neil jätkub ka julgust lõpuni endaks jääda,» rääkis Kabrits.

Kaitsepolitseiamet avalikustas möödunud nädalal teabe, mis käsitles Savisaare rahaküsimist Venemaalt, ning andmed, et meer küsis Lasnamäe õigeusukiriku ehitamise toetamise kõrval konspireeritud viisil täiendavalt raha ka oma parteile.

Linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon toetas ühehäälselt vastuvõetud otsusega Edgar Savisaare tegevust Tallinna linnapeana ning pidas õigeks tema jätkamist selles ametis.

Keskerakonnal on Tallinna volikogus 44, IRLil 13, Reformierakonnal 14 ja SDE-l kaheksa häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles