Tallinn: puuetega inimestel piisab sõiduõiguse tõendamiseks ID kaardist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nägemispuudega mees ja tema juhtkoer..
Nägemispuudega mees ja tema juhtkoer.. Foto: Toomas Huik.

Tallinnas muutub 1. oktoobrist puuetega inimeste tasuta sõidu tõestamine ühistranspordis mugavamaks, sest enam pole tarvis kaasas kanda sõiduõiguse tõendamiseks muud dokumenti kui ID kaart.

Tallinna ühistranspordis on kehtestatud sügava puudega isikutele ja nende saatjale tasuta sõidu õigus ja raske ning keskmise puudega isikutele soodustingimustel sõitmise õigus, teatas Raepress.

«Puudega inimene saab registreerida linnaosa sotsiaalhoolekande osakonna kaudu oma andmed sertifitseerimiskeskuse ühtsesse piletisüsteemi ning isikul pole vaja enam kaasas kanda sõiduõiguse tõendamiseks muud dokumenti kui ID kaart,» ütles Tallinna abilinnapea Merike Martinson.

Registreerimiseks vajalikud dokumendid on tõend puude määramise kohta (originaal), raske nägemispuudega isikul ka pensioniameti tõend nägemispuude kohta ja ID kaart.

Sotsiaaltöötaja kannab andmed ühtsesse piletisüsteemi ja need on seal nähtavad, kuni puue on määratud. Kord kehtib ID - pileti kasutamisel ja ka paberpileti ostmisel.

Tasuta sõidu õiguse puhul on kontrolöril näha, et inimene võib omada saatjat, kellel on samuti tasuta sõidu õigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles