Rae valla uus koolikompleks maksab 96 miljonit krooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006. aastal avati Rae vallas Jüri gümnaasiumi uus kompleks.
2006. aastal avati Rae vallas Jüri gümnaasiumi uus kompleks. Foto: Mihkel Maripuu

Rae vald laseb tuleva aasta sügiseks 96,6 miljoni krooni eest Peetri külla ehitada põhikool-lasteaia koos spordihoone ja staadioniga.

Tuleva aasta 1. novembriks kerkib Peetri külla kahe klassikomplektiga põhikool, kuhu mahub õppima 384 last, kuue rühmaga lasteaed 120 mudilasele, spordihoone ja staadion, mida pärast kooli ja nädalavahetustel saavad kasutada ka vallaelanikud, teatas vallavalitsus.

Vastavalt ühispakkumise teinud firmadega Celander Ehitus OÜ, AS Ehitusfirma Rand & Tuulberg ja AS RTG Projektbüroo alla kirjutatud lepingule valmib koolimaja 31. augustiks, lasteaed 1. oktoobriks ning spordihoone ja staadion 1. novembriks.

Rae vallavanema Raivo Uukkivi sõnul on tee Peetri kool-lasteaia ehituslepinguni olnud tõeline katsumus, sest laste arv piirkonnas suureneb tundidega, kuid bürokraatia, mis oli vaja läbi teha ehituseks vajaliku maa saamiseks, oli üüratu.

Vallavanem märkis, et vajalik maa saadi riigilt valla omandisse vaid tänu sellele, et vald loovutas tasuta maad riigile tee ehituseks.

Uukkivi lausus, et pärast uue lasteaia avamist peaks suurem lasteaiakohtade põud olema rahuldatud. «Kuid teades seda, et Rae vallas on täna sündivus maaomavalitsuste hulgas suurim, siis ilmselt jääb väike järjekord meil ka pärast Peetri lasteaia valmimist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles