Saareoja: Kristiine halduskogu esimehe umbusaldamine oli õigustühine (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Saareoja.
Urmo Saareoja. Foto: Sandra Pikk

Kristiine halduskogu liige, keskerakondlane Urmo Saareoja leiab, et 15. märtsi koosolekul toimunud halduskogu esimehe Vladimir Velmani umbusaldamine oli õigustühine, sest protseduuride läbi viimisel mindi vastuollu Tallinna põhimäärusega.

«Tallinna põhimääruse paragrahv 96 reguleerib halduskogu koosoleku ettevalmistamist ja läbiviimist, ning selle kohaselt edastatakse koosoleku kutse koos päevakorra projektiga halduskogu liikmetele vähemalt neli tööpäeva enne koosoleku toimumist. Järgnevalt sätestab linna põhimääruse paragrahv 102 valitud isiku tagasikutsumise protseduuri, mille kohaselt saab tagasikutsumise eelnõu algatada vähemalt neljandik volikogu liikmetest ning see võetakse järgmise koosoleku päevakorda,» selgitas Saareoja.

«Kristiine halduskogu koosolekul 15. märtsil mindi aga mainitud paragrahve ei järgitud, sest halduskogu esimehe Velmani tagasikutsumise soovist teatati koosoleku alguses ning häälteenamusega otsustati võtta see vaatamata keskerakondlaste vastuseisule ka koheselt päevakorda. Seega mindi samal koosolekul küsimuse arutamise tõttu Tallinna põhimäärusega vastuollu ning õigustühiseks tuleb pidada nii Vladimir Velmani tagasikutsumist kui sellele järgnenud uue esimehe valimist,» rõhutas Saareoja.

Saareoja sõnul on vajalik, et juristid analüüsiksid Kristiine halduskogu koosolekul toimunud rikkumist. «Mul on väga kahju, et Kristiine halduskogus sotside eestvedamisel Tallinna õigusaktidest kinni ei peetud ning loomulikult tuleb Kristiine elanike ees seepärast ka vabandada. Kindlasti on vajalik teha tekkinud olukorra osas põhjalik õiguslik analüüs, kuid selge on see, et Tallinna põhimääruse vastu eksiti.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles