Saue linnas loodi uus koalitsioon ja valiti uus linnapea (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Pajundi.
Harry Pajundi. Foto: Saue linnavalitsus

Haldusreformi käigus tekkinud võimutüli tõi Saue linnavolikogu istungil kaasa viis umbusaldusavaldust, uue koalitsiooni moodustamise ning  uue linnapea valimise.

17 liikmega volikogus moodustati uus üheksaliikmeline koalitsioon, milles on partnerid IRL ja Reformierakond. Volikogu avaldas umbusaldust senisele linnapeale Tõnu Urvale ja valis uueks linnapeaks Harry Pajundi, kinnitas viieliikmelise linnavalitsuse ja nimetas abilinnapea ametisse Andres Kaarmanni.

Volikogus oli hääletusel ka valimisliidu Kindlad Tegijad umbusaldusavaldus linnavolikogu esimehele Valdis Toomastile (IRL). Umbusalduse poolt oli kuus ja vastu üheksa volinikku.

Reformierakonna ja IRLi häältega avaldas volikogu umbusaldust linnapeale Tõnu Urvale, volikogu aseesimeestele Matti Nappusele ja Jaan Moksile ning volikogu komisjonide esimeestele Matti Nappusele, Meelis Telliskivile ja Maie Särakule. Moks kuulub Keskerakonda, ülejäänud kolm valimisliitu Kindlad Tegijad. Valimisliitu kuulub ka ekslinnapea Urva.

Linnapea umbusaldamist toetas üheksa, volikogu aseesimeeste ja komisjonide esimeeste umbusaldust kümme volikogu liiget. Linnavolikogu uueks aseesimeheks valiti kümne poolthäälega Meelis Rõigas.

Uue linnapea Harry Pajundi poolt hääletas kümme volinikku. Pajundi (60) kuulub Reformierakonda. Saue linnavolikokku on ta osutunud valituks kolmel korral: 2005, 2009 ja 2013. Perioodil 2010-2012 töötas Harry Pajundi Saue linnapeana.

Harry Pajundi on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi masinaehituse eriala. Ta on LC Saue liige ja Saue Ettevõtete Liidu juhatuse esimees. Enne linnapea ametisse valimist on ta töötanud juhatajana Saue EPT-s, Halttertek Service OY-s ja OÜ-s Bisontesolar.

Saue Linnavolikogu määras Saue Linnavalitsuse suuruseks viis liiget ja nimetas lisaks linnapeale linnavalitsuse koosseisu Andres Kaarmanni, volikogu liikme Riho Johansoni, linnavalitsuse majandusvaldkonna nõuniku Kalev Israeli ja finantsjuhi Ingrid Niidi.

Võimutüli põhjuseks oli valimisliidu Kindlad Tegijad vastuseis Saue linna ühinemisele Saue, Kernu ja Nissi valdadega. Reformierakonna ja IRLi esindajad on ühinemise poolt ning neil on 17 liikmelises volikogus kokku üheksa häält.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles