Ligi kümnendik kainenema toodud purjutajatest on naised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ligi kümnendik kainenemisele toodud purjutajatest on naised, välismaalasi on aga veelgi vähem, selgub Tallinna kainestusmaja statistika põhjal.

Põhja prefektuuri kainestusmajateenistuse vanema Karla Kilgi sõnul on tänavu toimetatud Tallinna kainestusmajja kainenemisele ligi 5800 inimest. «Mehi toimetatakse kainenema tunduvalt sagedamini kui naisi. Selle aasta statistikat vaadates moodustasid naised kogu kainenejate arvust ligi kümnendiku,» ütles Kilk BNSile.

Välismaalastest kainenejad moodustasid tema sõnul sel aastal Tallinna kainestusmajas umbes viis-kuus protsenti kogu purjutajate arvust. «Nende seas on olnud inimesi väga erinevatest riikidest, alustades meie põhjapoolsetest naaberriikidest ja lõpetades Nepalist Eestisse tulnud inimestega,» lisas Kilk.

Tallinna kainestusmaja alustas tegevust mullu 16. novembril. Asutuse esimene klient oli 1958. aastal sündinud mees, kelle politseinik leidsid mullu 16. novembri pärastlõunal Lilleküla raudteeülekäigukoha lähedusest maas lamamas.

Tallinna linn rajas 57-kohalise kainestusmaja Merelahe tee 4 kinnistule. Kümme kohta on kainestusmajas ette nähtud meditsiinilise näidustusega patsientidele. Kainestusmajas korraldatakse kainenemisele toodud isikutele vajalik meditsiiniline abi ja ööpäevaringne järelevalve. Politsei tagab arestimaja kainestuskambri tööks vajaliku personali ja tehnika, Tallinn kannab hoone ekspluatatsiooniga seotud kulud. Vajadusel kaasab politsei meediku, kes otsustab, kas joobnud isik vajab tervishoiuteenust.

Kainestusmajas on ühe- ja kahekohalised kambrid, kolm eelkambrit juhuks, kui korraga saabub kainenema suurem seltskond ja inimeste paigutamisel tekib järjekord. Kaineris on ka ööpäevaringse õendusabiga jälgimis- ja protseduuriruum, duširuumid, riietehoidla ja personaliruumid. Hoone ehitus läks maksma 25,7 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles