Rongiõnnetuses hukkus inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Aegviidu lähedal.
Rongiõnnetus Aegviidu lähedal. Foto: Peeter Langovits

Politsei sai kell 11.20 teate, et täna öösel Aegviidu lähedal juhtunud rongiõnnetuse kohast leiti rusude alt inimese surnukeha.


Põhja prefektuuri pressiesindaja teatel tuli teade häirekeskuse kaudu, sündmuspaigale suundunud politseitöötajad pole seda veel kinnitanud ning seetõttu esialgu midagi täpsemat öelda ei saa.

Õnnetus juhtus täna öösel kella kolme ajal, kui Aegviidu jaamas öösel seisma pidanud reisirong hakkas seni teadmata asjaoludel sõitma, läbis pöörangud ja põrkas kokku kaubarongiga.

Vigastada said kaubarongi vedurijuht ja vedurijuhi abi, kummagi mehe vigastused ei ole väga tõsised. Reisirongis viibis tööline, kelle ülesandeks oli rongi soojendada ning keda esialgu ei suudetud leida.

Majandusminister Juhan Parts kinnitas valitsuse istungijärgsel pressikonverentsil, et hukkunu oli reisirongi soojendaja-vedurijuht.

«Miks elektrirong hakkas Aegviidust liikuma – sellele küsimusele pole veel vastust. Selle inimese ülesanne oli tegelikult, arvestades talvist temperatuuri, soojendada alates kella 3st elektrirong sellisele temperatuurile, et ta saaks graafikujärgseid sõite teha,» rääkis Parts.

«Küll aga on selge see, et elektrirong ei saa iseenesest hakata liikuma, see pidi olema tahtlik tegevus. Ilma inimese tegutsemiseta elektrirong ei ole võimeline sellisel kiirusel liikuma ja nii pikka vahemaad,» lausus minister. Ta lootis, et juhtunu põhjused selgitab välja uurimine.

«Praeguse seisuga loodame, et olukord rongiliikluses taastub õhtuks, umbes kell 6-7,» ütles Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles