Sotside lahkumine põhjustab Tallinnas kaadrimuudatusi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laats.
Lauri Laats. Foto: Mustamäe linnaosavalitsus.

Sotsiaaldemokraatide lahkumine Tallinna võimukoalitsioonist jätab tööta nii hiljuti abilinnapeaks saanud Vadim Belobrovtsevi kui volikogu aseesimehe Jaak Juske.


Belobrovtsev tõusis Mustamäe linnaosa vanema asetäitja ametist abilinnapea toolile tänavu 19. novembril pärast seda kui senine abilinnapea Jüri Pihl ametist lahkus. Belobrovtsevi ametipalga suurus on 43 400 krooni kuus.

Juske jääb ilma aseesimehe 23 870 krooni suurusest igakuisest hüvitisest. Septembri lõpus ametist lahkunud Katrin Saksa asemel volikogu aseesimeheks saanud Juske töötasu või siis hüvitis oli umbes kolm tuhat krooni väiksem kui Saksal. Enne viimaseid kohalikke valimisi tasustati aseesimehe tööd neljakohalise summaga.

Lisaks Belobrovtsevile ja Juskele pole Keskerakonnal mingit mõtet hoida ametis sotsiaaldemokraadist Mustamäe linnaosa vanemat Lauri Laatsi. Mustamäe linnaosavanema koht anti sotsidele koalitsioonileppega, aga kui pole koalitsiooni, pole ka kohta.

Linnavolikogu pressinõunik Ester Šank ütles Postimees.ee’le, et protseduuriliselt on volikogu aseesimehe ja abilinnapea vabastamiseks kaks võimalust.

«Kas nad esitavad tagasiastumiseks avalduse ja volikogu võib juba esimesel kokkutulemisel kinnitada ametisse uued inimesed. Ja kui nad ei esita avaldust, võib volikogu avaldada neile umbusaldust,» selgitas Šank.

Linnaosavanema saab vabastada linnavalitsus linnapea ettepanekul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles