Tallinna uus vangla võidakse ehitada Rae valda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla eskiisprojekt.
Tallinna vangla eskiisprojekt. Foto: Visuaal OÜ

Kavandatava Tallinna uue vangla alternatiivseks asukohaks valiti lisaks olemasolevale kinnistule Maardus ka Rae vallas asuv Soodevahe kinnistu.

Riigi Kinnisvara AS kuulutas otsingu alternatiivsete kruntide leidmiseks käesoleva aasta 26. aprillil ja valis võimaliku parima krundi välja laekunud 23 pakkumise seast. Pakkumise sobivust hinnati lähtuvalt kriteeriumitest, krundi hinnast, krundi asukohast, krundi arenduse lisakuludest, arendusega seotud riskidest, vangla tööspetsiifikast, ühistranspordi võimalustest ja sellega ligipääsetavusest ning transpordikuludest riigile, vanglateenistujatele, külastajatele, vanglast väljaspool töötavatele kinnipeetavatele.

RKAS alustab lähiajal kinnistu omaniku, osaühinguga Rosamil läbirääkimisi kinnistule ning selle lähialale detailplaneeringu koostamiseks.

Planeeringu eesmärk on täpsustada ehitusõigusi, logistilisi võimalusi ja teisi vajalikke tingimusi nimetatud maaüksusele uue kaasaegse vanglakompleksi ehitamiseks.

Riigi Kinnisvara AS arendusosakonna juhataja Andrus Väärtnõu sõnul ei ole vanade vanglahoonete renoveerimine alternatiivina otstarbeks. «Murru, Tallinna ja Harku vanglad on amortiseerunud ning neisse investeerimine on sisuliselt sama kulukas kui uue vangla rajamine,» lisas ta.

Jätkuvalt on uue vangla rajamise esimene eelistus Maardus asuvatele kinnistutele Vana-Narva mnt piirkonnas. Selleks on Maardu Linnavalitsus väljastanud RKASile ehitusloa, mille aga AS Vopak E.O.S. kohtus vaidlustanud.

Selle asemel mõne alternatiivi kasutamine tuleb kõne alla üksnes juhul, kui riigile seni planeeritud asukohas tehtud ja uues asukohas tehtavad lisakulutused õiglaselt kompenseeritakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles