Tallinna loomaaed rajab uue loodushariduskeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Nord ootab endale ja oma kahele kaasale uut elupaika, kuid see maksab 60 miljonit krooni.
Jääkaru Nord ootab endale ja oma kahele kaasale uut elupaika, kuid see maksab 60 miljonit krooni. Foto: Toomas Huik

Tallinna loomaaia uue loodushariduskeskuse eskiis on juba valmis ning ilmselt veel sel aastal kuulutatakse välja riigihange põhi- ja tööprojekti koostaja leidmiseks. Ehitamine algab tõenäoliselt järgmise aasta septembris.

Loomaaia direktor Mati Kaal mainis, et Euroopa Liidust sai Tallinna loomaaed 60 miljonit krooni loodushariduskeskuse ehitamiseks. Kui projekt saab valmis, siis suvel on juba võimalik välja kuulutada uus hange ehitaja leidmiseks ning septembris oleks võimalik kopp maasse lüüa. Ehitamine kestaks kaks aastat ning 2013. aasta lõpuks peab hoone valmis olema.

«See ongi kõige suurem asi, millega järgmisel aastal tahame alustada,» mainis Kaal.

Peale selle on riik Tallinna loomaaiale järgmiseks aastaks eraldanud 3,5 miljonit krooni, kuid Tallinna rahaline panus ei ole veel teada, sest eelarve ei ole piisavalt lahti kirjutatud.

Kaalu sõnul ei saa linna ehitusrahale järgmisel aastal vist väga loota, sest investeeringuteks on eelarves üpris vähe ette nähtud ning loomaaed ei ole tõenäoliselt esimene eelistus.

Riigi eraldatud raha läheb paksunahaliste maja teise poole rekonstrueerimiseks. Riigihanke järgi kestab see töö kolm aastat ning läheb kokku maksma umbes 17 miljonit krooni. Eks on näha, kui suure jupi sellest järgmisel aastal teha saab.

«Kuna osa paksunahaliste maja ümberehitamisest on seotud energiasäästuga, siis ehk saame ka CO-kvoodist raha juurde küsida,» avaldas Kaal lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles